Трима учители от общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Сатовча гостуваха на президента Росен Плевнелиев

Трима учители от общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Сатовча бяха гости на президента Росен Плевнелиев на традиционния прием, който дава държавния глава по случай 24 май. Сред изявените дейци на културата и българската духовност на президентския прием в Националния исторически музей, бяха удостоените от Съюза на българските учители с приза „Учител на  годината – 2016”, старши – учител Заприна Глушкова от СОУ „Никола Вапцаров” – Хаджидимово и старши – учител Ангелина Маркова от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“- Гоце Делчев . Сред многото гости на президента Плевнелиев бе и носителката на най-високото  отличие  „Учител № 1 за 2016 година в средното образование“ Райка Славчева от СОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Сатовча.

Престижната награда на учителката Райка Славчева от гимназията в Сатовча й бе връчена за особени заслуги в областта на просветното, културното и синдикалното дело. Старши – учителите Ангелина Маркова от Гоце Делчев и Заприна Глушкова от Хаджидимово пък са сред 59-те отличени педагози и школски директори от цялата страна на проведения XIX Национален конкурс „Учител на годината“ на Синдиката на българските учители.

Те са носителки  на  престижните  статуетки, дипломи и грамоти, както и на голямата  награда на МОН „Неофит Рилски“.

„Силно съм впечатлена от президента Росен Плевнелиев, който имах възможност да чуя и видя на живо, както и от невероятната  атмосферата и високия български дух по време на приема. Изключително съм доволна, че имах честта да бъда  заедно с най-добрите учители и духовни дейци в страната ни, което ме прави изключително горда и мотивирана от полученото признание“, заяви пред ИНФОМРЕЖА Заприна Глушкова от СОУ „ Никола Вапцаров“ – Хаджидимово.

„Тържествената церемония, която ме накара да настръхна от радост и ме просълзи от гордост бе открита с химна на Република България и с другия български  химн „Върви, народе възродени,  към светла бъднина върви, с книжовността, таз сила нова, съдбините си ти поднови!“. Словото на президента Росен Плевнелиев лично аз няма да забравя, докато съм жива, защото то бе пропито с признание, национална гордост и искрено признание за всеотдайността и апостолския труд на българските учители и будители. За мене бе чест да присъствам на приема на Президента, като учител на годината в средното образование за 2016 г.  Да бъдеш учител е истинско предизвикателство.  Да обучаваш и възпитаваш днешните деца са нужни голям професионализъм и всеотдайност, за да бъдат те конкурентноспособни на своите връстници от Европа. Запечатах завинаги в съснанието ми думите на президента Росен Плевнелиев: „ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ Е КАТО СВЕЩ – ИЗГАРЯ, ЗА ДА ОСВЕТЯВА ПЪТЯ НА ДРУГИТЕ”!

Изказвам своята искрена  благодарност на президента Росен Плевнелиев, че бях удостоена с честта да бъда част от това голямо събитие ,на  Комисията за оценяване към КТ „Подкрепа”; моите родители и моето семейство“, заяви пред ИНФОМРЕЖА все още развълнуваната  учителката от  СОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ в Сатовча, Райка Славчева.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене