24 май в Благоевград

На 24 май по традиция бяха положени цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий. На събитието присъстваха зам.- кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, председателят на ОбС – Благоевград Радослав Тасков, народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева и Йордан Андонов, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, политици, общественици, ученици, учители и граждани.

Именно от Национална хуманитарна гимназия под звучите на химна „Върви народе възродени“ стартира единият лъч от празничното шествие в Благоевград, в който се включиха освен ученици на НХГ и официалните гости, така също и учениците на пето СОУ „Георги Измирлиев“.

В празничното шествие стартирало от Съдебната палата участие взеха стотици ученици и учители от всички училища от Благоевград, предвождани от знамената на училищата си.

С много настроение и умивки в двата лъча се вляха и десетки граждани и гости на Благоевград, които се насладиха на празничния обеден концерт пред зала „22 септември“.

 

 

7653

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене