Десислава Петачка: Мечтая да организираме заедно с Община Благоевград турнир по спортни танци

Откриваме във Фейсбук снимка на нашата малка приятелка Мария-Александра Цекова, която сме ви представяли в детската рубрика “Деца За Пример”. На снимката Мария-Александра позира със златен медал. Веднага се свързваме с Десислава Петачка основател и хореограф в клуб „Импулс“, за да ви я представим в “Зодия Професионалист” и да разкаже за успехите на малките сладури.

Desislava Petachka -2Деси, представете се на нашите читатели?
– Казвам се Десислава Петачка от Благоевград. Занимавам се със спортни танци от шест годишна възраст. До преди две години работих към клуба по Спортни танци във Велинград. Зад гърба си имам над 83 шампионски титли на двойки с които съм работила.

Кога сложите основите на клуб „Импулс “ тук в Благоевград?
– Това се случи преди 2 години. В началото ни беше много трудно, започнахме с пет деца. Казвам “ ни беше „, защото аз не работя сама, имам колега , който ми помага и това е Светлозар Димитров. С него се познаваме от деца, танцувахме в един клуб, разбираме се чудесно и работим в екип.

Кое беше трудното в началото?
– Никой не ни обръщаше внимание. Всичко беше трудно, като намиране на зала, като набиране на деца. Никой не ни влизаше в положение, защото сме млад клуб и никой не вярваше, че можем да направим нещо за града.

Кой ви подаде ръка?
– Мога наистина да кажа, че шефа на ДНА, г-н Шопов ни отдели от времето си, заговаряхме и той ни даде залата в която тренираме…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

BayraktarskiDesislava Petachka -3

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене