Деца За Пример – Мария-Александра Цекова

Мария-Александра Цекова

3

Мария-Александра Владимирова Цекова е на 11 години от Благоевград. Учи в Осмо СОУ „Арсени Костенцев“.

От кога се занимаваш с танци?
Танците винаги са били част от живота на моето семейство. Преди време, майка ми е била танцьорка към Северняшкия ансамбъл. До скоро и сестра ми беше танцьор в ДЮФА “Пиринска китка” – цели 14 години. Така,че аз съм откърмена и израснала в този дух. Често посещавахме концертните зали и знам, че винаги исках и аз по-скоро да се кача на сцената.Занимавам се с танци от много малка. Когато бях едва на 5 години. Родителите ми ме записаха на народни танци във ДЮФА ,,Пиринска китка‘‘. Танцувам с голямо удоволствие и до днес. Вървя по стъпките на по-голямата си сестра в овладяването на българското народно танцово изкуство. Когато станах на 8 години, случайно срещнах госпожа Лидия Томова-Чимева.Тогава, тя току що бе сформирала своя клуб по спортни танци Блясък в училището.Тя ме плени със своя чар и усмивка! Реших да опитам и така започнах да танцувам и спортни танци .Много ми харесват и продължавам и до днес. С удоволствие да се обучавам и забавлявам.Всички деца в клуба са невероятни, всички сме приятели и си помагаме в нужда. Заедно сме в репетиционната зала, заедно сме и на празници и купони. Това е страхотно!

Какви танци изпълняваш?
– Продължавам да танцувам масови и камерни народни танци от различни фолклорни области, под умелото ръководство на хореографите на ансамбъла.Надявам се, че успявам да оправдая доверието им, в областта на спортните танци. Танцувам различни стилове: джаз, характерни танци на различните държави, но любимият ми стил е латино.

Как се чувстваш на сцената?
– Усещането е много специално, а тръпката и вълнението големи. Когато танцувам във формация и група,  тръпна за изпълнението на всички участници. А когато танцувам соло или дует и видя светлините на прожекторите, забравям за всичко и се стремя максимално, точно и технично да изпълня хореографията си. Чувствата са различни и смесени, но повярвайте ми, струва си да се изпитат.

4

 

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

“Деца За Пример” е новата рубрика на Топ Преса, в която ще ви представяме талантливи деца от Югозапада. Спортисти, музиканти, танцьори, художници…

Ако вашето дете е талантливо, то трябва да бъде представено в рубриката “Деца За Пример”. Не се колебайте, а ни потърсете веднага: TopPresaBlagoevgrad@gmail.com Повечето от световноизвестните актьори и певци са били деца за пример. Били са талантливи и упорити. Те са станали това което са, благодарение на амбицията си и стремежа към успеха. Много деца мечтаят да бъдат, като Димитър Бербатов, Кубрат Пулев, Григор Димитров или Ивет Лалова…  Може би някои ден, точно вашето дете, ще бъде в списъка с примерите…

УСПЕХ!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене