На фестивала „Тара-ра-бумбия” в Благоевград Актрисата Цветана Манева взриви заля „Яворов“, Отказа да говори пред интернет-сайтове

joroГеорги Аргиров

На странна случка стана свидетел представител на „Югозападна Топ Преса“ и сайтовете от медийната група след театрално представление в Благоевград. Голямата актриса Цветана Манева изигра блестящо своя роля, а след това НЕ УВАЖИ ПОКАНА ЗА БЛИЦ-ИНТЕРВЮ ЗА в. „Югозападна Топ Преса“ и прилежащите сайтове. Най- вероятната ричина – ОГРОМНОТО ОГОРЧЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ВЕЛИКАТА АКТРИСА ОТ НЕКОРЕКТНО ПОДНАСЯНИ МАТЕРИАЛИ ЗА НЕЯ В ИНТЕРНЕТ-ПРОСТРАНСТВОТО.

Проф. Цветана Манева, Антоанета Петрова и студенти от Учебен театър на Нов български университет пренесоха жители и гости на Благоевград в “Дома на Бернарда Алба”. Представлението бе част от Международния театрален фестивал „Тара-ра-бумбия”, който цяла седмица протича в Благоевград. Пиесата на Федерико Гарсия Лорка „Домът на Бернарда Алба” е считана за един от шедьоврите на автора. Тя е класическа драма за репресията, прелъстяването и предателството в семейство без мъже, където животът на жените се определя от строги културни и социални табута. Любимката на поколения българи актриса бе страхотна в поверената й роля, а в компанията на нейни студенти от НБУ бе направо подмладена.

След края на представлението Манева бе заобиколена за автографи от хора от всякакви възрасти, включително и от студенти по театрални специалности в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Проф. д-р Цветана Манева не отказа на никого автограф и снимки, дори се съгласи на кратко интервю, но се отказа след като разбра, че думите й ще излязат и в интернет- издание. Явно г-жа Манева не борави много-много с интернет / разбираемо е, все пак тя е друго поколение – от това на средата и края на 20-ти век, когато не е имало мобилни телефони, интернет, дори и компютри/. НО ТЯ Е ЗАОБИКОЛЕНА ОТ МЛАДИ ХОРА, НЕЙНИ СТУДЕНТИ, КОИТО БИ ТРЯБВАЛО ДА И ОБЯСНЯТ, ЧЕ ПОВЕЧЕТО ПЕЧАТНИ ИЗДАНИЯ ИМАТ И СВОЙ ЕЛЕКТРОНЕН ВАРИАНТ!!! ЧЕ КОГАТО ЕДИН МАТЕРИАЛ ИЗЛИЗА НА ХАРТИЯ ТОЙ НЕМИНУЕМО ЩЕ СЕ ПОЯВИ И В ИНТЕРНЕТ! СЪВСЕМ ОТДЕЛЕН Е ВЪПРОСЪТ, ЧЕ НИВОТО НА ЖУРНАЛИСТИКАТА, ОСОБЕНО В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ НЕ Е ТАКОВА КАКВОТО БИ ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ!!! / ДА НЕ СЕ ОБИЖДАТ КОЛЕГИТЕ, НО ТОВА Е САМАТА ИСТИНА!!!/ ПРЕКАЛЕНО МНОГО УНИВЕРСИТЕТИ, ВСЕКИ ОТ ТЯХ ПРЕДЛАГА ОБУЧЕНИЕ ПО ЖУРНАЛИСТИКА, КОЕТО НИМИНУЕМО ВОДИ ДО СПАД В КАЧЕСТВОТО НА ОБУЧЕНИЕ; ВИСОКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ОТДАВНА СА ЧАСТ ОТ БИТИЕТО НИ И ВСЕКИ, КОЙТО ПРЕТЕНДИРА ЗА МАЛКО ПОВЕЧЕ ГРАМОТНОСТ И ТЕХНИЧЕСКИ ПОЗНАНИЯ ПРАВИ САЙТ, БЛОГ, НО ДАЛИ Е ПОДГОТВЕН ДА БЪДЕ ЖУРНАЛИСТ?

Има го и обратното виждане! В последния брой на седмичник насочен към третата възраст ЧЕЛНО ЗАГЛАВИЕ СЛОЖЕНО ОТ КОЛЕГИ ГЛАСИ: „ЦВЕТАНА МАНЕВА: ГОТОВА СЪМ ЗА СМЪРТТА!“. ПЕПЕЛ НА УСТАТА НА ТЕЗИ, КОЛЕГИ, КАКТО СЕ КАЗВА! ВСЕКИ РАНО ИЛИ КЪСНО ПРИКЛЮЧВА ЗЕМНИЯ СИ ПЪТ, НИТО ПЪК Е МОЯ РАБОТА ДА КОМЕНТИРАМ ДЕЙСТВИЯ И ПОЛИТИКИ НА ЖУРНАЛИСТИ И МЕДИИ! ИДЕЯТА МИ Е ДРУГА – И В ПЕЧАТНО ИЗДАНИЕ МОЖЕ ДА СЕ СЛОЖИ ВОДЕЩО ЗАГЛАВИЕ, КОЕТО ЕДВА ЛИ БИ СЕ ХАРЕСАЛО НА ХОРАТА!!! КАКВО ИЗЛИЗА? ИНТЕРНЕТ-ИЗДАНИЯТА СА ПОШЛИ / НЕ МИСЛЯ, ЧЕ ВСИЧКИ СА ТАКИВА, НО НЕЙСЕ…/ – ДОБРЕ, НО И ПЕЧАТНИТЕ МАЙ НЕ ИМ ОТСТЪПВАТ!!!

За мнозина читатели – онлайн и тези на печатни издания, слушатели и зрители биха се заинтересували от отговорите, които би дала ГОЛЯМАТА АКТРИСА ЦВЕТАНА МАНЕВА, КОЯТО Е И ПРЕПОДАВАТЕЛ ПО АКТЬОРСКО МАЙСТОРСТВО В СТОЛИЧЕН УНИВЕРСИТЕТ, С НАУЧНА СТЕПЕН И ТИТЛА: 1. КАКВО СМЯТА ЗА ФЕСТИВАЛА, КОЙТО СЕ ПРОВЕЖДА В БЛАГОЕВГРАД?

  1. ТРЯБВА ЛИ ДА ИМА ПОВЕЧЕ ТАКИВА МЛАДЕЖКИ ФЕСТИВАЛИ?
  2. КАК ТЯ КАТО ПРЕПОДАВАТЕЛ ГЛЕДА НА ИДЕЯТА ЗА НАМАЛЯВАНЕ ИЛИ ПРЕМАХВАНЕ НА ЕВРОСТИПЕНДИИ ОТ РАЗЛИЧНИ СПЕЦИАЛНОСТИ И СЪСРЕДОТОЧАВАНЕТО ИМ КЪМ ДРУГИ?
  3. КАКВО И Е МНЕНИЕТО ЗА РАЗКРИВАНЕТО И НАВЛИЗАНЕТО НА СПЕЦИАЛНОСТИ ОТ ОБЛАСТТА НА КУЛТУРАТА В БЪЛГАРСКИ ВУЗОВЕ?

Цветана Манева е учила за актриса в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ по времето, когато само там е предлагано подобно обучение, но в момента то се предлага и в други университети.

Г-жо Манева, в. „Югозападна Топ Преса“ и прилежащите му онлайн издания ще ви потърсят и постараят да ви убедят да дадете интервю за ПЕЧАТНО И ОНЛАЙН ИЗДАНИЕ, КАТО ВИ СЕ ГАРАНТИРА, ЧЕ ДУМИТЕ ВИ ЩЕ БЪДАТ КОРЕКТНО ПРЕДАДЕНИ И ЩЕ ВИ СЕ ЗАЩИТИ ДОСТОЙНОСТВОТО!!! ВИЕ СТЕ ВЕЛИКА БЪЛГАРСКА АКТРИСА, УНИВЕРСИТЕТСКИ ПРЕПОДАВАТЕЛ, НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ОТ ВИСОКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ, НИТО ПЪТ ОТ ЖАЛКИ ДРАСКАЧИ!!! ТЕ СА ЧАСТ ОТ ЖИВОТА, НО ЦВЕТАНА МАНЕВА Е ЕДНА!!! И СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ Е ИНТЕРЕСНО КАКВО МИСЛИТЕ ВИЕ ПО ТЕЗИ ЗАДАДЕНИ ВЪПРОСИ!!!

С ОГРОМНО УВАЖЕНИЕ:

Георги Аргиров, ваш голям почитател и скромен журналист!

{{ reviewsOverall }} / 5 Users (0 votes)
Rating0
What people say... Leave your rating
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Leave your rating

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Start typing and press Enter to search