Гоце Делчев отново с играч за националния

Това е резервният вратар на „Пирин“(Гоце Делчев) Николай Шоколарев, който бе повикан за лагер-сбора на аматьорския ни национален тим

Младият страж ще бъде част от селекцията за предстоящите евроквалификации за аматьори, които ще се играят в Симитли и Разлог/ Българите са в група с Испания, Босна и Херцеговина и Сан Марино.

21-годишният футболист влезе в полезрението на специалистите, след като миналата година направи сериозно впечатление с израстването си в професионален план. Тогава той натрупа доста мачове зад гърба си, след като се наложи да пази за неврокопчани и бе почти във всички двубои на терена в кризисната 2015/2016 състезателна година. След това със завръщането на Ангел Юсев и Костадин Янев в състава Николай Шоколарев стана с ранг на трети страж в „Пирин“(Гоце Делчев).

В своята кариера футболистът премина през школата на гоцеделчевци, за да се озове в ЦСКА, а след това в „Лудогорец“. Той бе обявяван на няколко пъти за един от най-перспективните родни вратари и дори стигна до една от националните ни гарнитури при юношите, но травма спря оказа сериозно влияние върху и го принуди да се прибере у дома и да продължи кариерата си.

Интересен факт е, че за разлика от предишни подобни квалификации, сега в аматьорския тим няма да могат да участват играчи, които някога са подписвали дори и за един час професионални договори. Поради тази причина от сметките на треньорския екип отпадат много играчи, които за разлика от „А“ отбора ни, щяха да представят далеч по-достойно България, отколкото във вторник срещу Люксембург.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене