Димитър Макриев най-сетне се разписа този сезон – бележи и донесе успеха на своя отбор в Кипър (ВИДЕО)

Неврокопчанинът стана автор на единственото попадение, с което неговият „Неа Саламина“ надделя с 1:0 срещу „Етникос“(Ахна) в дербито на дъното в Кипър

Това бе първото попадение за настоящия сезон в актива на българския национал. То падна в 90-та минута от дузпа, отсъдена за нарушение срещу съотборник на гоцеделчевеца и реши крайния изход от срещата и отдалечи тима му от опасната зона на изпадащите.

Мачът бе нервен и изпъстрен с много емоции, жертва, на които стана бившият футболист на „Миньор“(Перник), „Берое“, „Черно море“ и „Левски“ Борислав Стойчев, който получи червен картон.

Първи до опасност стигнаха Димитър Макриев и компания, но ударът на Василис в 15-та минута с глава мина над вратата. Малко по-късно шут на негов съотборник мина на сантиметри от дясната греда. В 30-та минута гостите отговориха с хубав шут на Хадживасилиу оу средна дистанция, след който топката нацели напречната греда на „Неа Саламина“. Малко по-късено след нова акция на Хадживасилиу последва пореден негов удар, но отново покрай вратата на съперника. Две минути преди последния съдийски сигнал за първата част Качарава от гостите стреля красиво от задна ножица, но топката отново не пожела да влезе във вратата на тима на Димитър Макриев.

в 47-та минута от чиста позиция „Етникос“(Ахна) пак стреля близо до целта. Последваха нови опасности пред двете врати, но до гол така и не се стигна като на два пъти неврокопският нападател на домакините имаше възможности да отркие резултата. В 70-та минута Борислав Стойчев бе изгонен за нарушение пред наказателното си поле и получи втори жълт картон. След това в самия край на срещата отсъдената за „Неа Саламина“ дузпа бе реализирана от Димитър Макриев, който прояви хладнокръвия от бялата точка.

С победата роденият в Гоце Делчев нападател и неговият тим се изкачиха на 7-мо място в класирането с актив от 16 точки, а „Етникос“(Ахна) е на 9-то с 11 пункта.

Видео с кратък репортаж от мача, можете да витите ТУК:

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене