ЮГОЗАПАДНОТО ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ И „ДЪНДИ ПРЕШЪС МЕТАЛС ЧЕЛОПЕЧ” ПОДПИСАХА МЕМОРАНДУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО

юздпМеморандум за сътрудничество в областта на подобряване и възстановяване състоянието на горски територии в района на с. Челопеч, Софийска област подписаха Югозападното държавно предприятие /ЮЗДП/ и „Дънди Прешъс Металс Челопеч” ЕАД. Подписите си под документа поставиха директорът на ЮЗДП д-р инж. Светозар Михайлов и изпълнителният директор на дружеството Николай Христов.
С меморандума двете страни се ангажират да обединят усилията си за реализацията на екологични проекти, насочени към възстановяване на увредени терени в горски територии – държавна собственост, както и да обменят опит в областта на лесокултурните дейности.

„Дънди Прешъс Металс Челопеч” ЕАД ще реализира за своя сметка Проект за рекултивация на нарушени терени в държавни горски територии в района на с. Челопеч на стойност 641 212 лв. От своя страна ЮЗДП ще осигури на дружеството всички необходими одобрения, съгласувания и разрешителни за изпълнение на проекта, съгласно действащата нормативна уредба.
Компанията планира също да залеси за своя сметка 25 дка собствени терени около хвостохранилище Челопеч. За целта ЮЗДП трябва да изготви технологични планове за залесяване, да осигури необходимия брой лесничеи, които да ръководят дейностите и да предостави възмездно необходимия брой фиданки. ЮЗДП ще съдейства също при подготовката на почвата, залесяването и отглеждането на горскостопанските култури. От „Дънди Прешъс Металс” се ангажират да осигурят доброволци при залесяване на терени в района на дейност на Югозападното държавно предприятие.
Двете страни са готови да си сътрудничат и в други дейности, като поддържане и изграждане на горска инфраструктура, необходима за реализирането на съвместните мерки, както и в проектирането на залесителни и озеленителни дейности.
На официалното подписване на Меморандума присъстваха зам.-областният управител на Софийска област София Торолова, зам.-директорът на ЮЗДП инж. Василий Маринковски и директорът на „Държавно горско стопанство Пирдоп” инж. Николай Гаджанов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене