Къщи за гости никнат като гъби край Разлог

Районът край град Разлог става все по-привлекателен за инвеститори в областта на туризма. Не спира интереса на бизнесмени, които влагат средства в изграждане на къщи за гости. Местата за настаняване на туристите никнат като гъби, много от тях са до пътя Банско-село Баня, други пък са в местността Бойков рид.

Вече са построени десетки жилищни сгради за отдих на туристите. Община Разлог почти всеки ден одобрява Подробни устройствени плана за вдигането на нови къщи за гости в района. Все по-често се налага общината да изготвя ПУП-ове за изменение на регулацията на поземлени имоти. Условията към бизнеса са да не се вдигат много високи сгради и да осигурят много зеленина край постройките. Почти винаги максималната височина е 10 метра височина, а плътността – до 30%. В някои от базите за отдих ще бъдат направени и модерни СПА центрове.

„Напливът на инвеститори към тези места е оправдан, тъй като те са облагородени – има ток, вода, канализация. Наблизо са ски зона „Кулиното” и модерният голф комплекс, а ски центърът на Банско е на 5-6 километра”, твърдят от общината.

„Наша стратегия е да не позволим никъде в населените места презастрояване. Внимателно преценяваме всяко едно инвестиционно намерение. Следим спазването на всички параметри по строителството, за да не допуснем отклонение в нормите“, уточни кметът на Разлог Красимир Герчев. Kmeta.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене