ИНТРИГА!!! Кръвните врагове „Места“(Хаджидимово) и „Граничар“(Копривлен) броят пари за победа на трети отбори???

Това е информацията, която от няколко дни шества из неврокопско като eмигрант из Европа, а в неделя ще бъде даден отговор на надигащите се около него въпроси

Най-първият сред тях е кой ще стане шампион в подгрупа „Места-Изток“, след като кръвните врагове „Граничар“ и „Места“ са съответно първи и втори във временното класиране само 2 кръга преди излъчването на крайния победител. Той от своя страна ще може да се включи в надпреварата за определяне на областен първенец, а след това респективно и за евентуален нов член на югозападната „В“ група. Освен това за отборите от двете съседни населени места винаги е имало конкуренция и евентуален успех за единия или другия тим е въпрос на чест и естествено подигравки за загубилия в разстояние поне на една година. Друг интересен довод по казуса е, че в областните финали, а и в мачовете след тях, може да се направи някой лев като се изтъргува някоя среща в съответната фаза, ако даден клуб реши, че не му трябва да се бори повече.

Според информация, достигнала до нас, иде реч за това, че от „Места“(Хаджидимово) са предложили определена сума пари на тима на „Канина“(Гърмен) за победа над „Граничар“(Копривлен) в предстоящия им домакински мач утре от 17.00. Според слуховете емисари на двете страни са се срещнали и са договорили основните параметри, а човек от Хаджидимово ще дойде на място да наблюдава двубоя и при успех да брои договорените финансови постъпления. Трите точки за гърменци пък ще дадат възможността да „Места“ да се изравни в класирането с кръвния враг. При тази ситуация обаче за хаджидимовци има предимство и те стават първи заради по-добри показатели от сблъсъците между тях, след като в ролята на гости завършиха наравно 1:1, а като домакини надделяха с 3:0.

Подобен сценарий обаче ще се случи, ако Георги Коджебашев, Димитър Коджебашев, Илиян Масърлиев, Иван Симеонов и компания победят „Пирин“(Брезница) пред собствена публика. За повече хъс и блясък в очите на момчетата от най-голямото село в региона обаче и от „Граничар“ също са приготвили пачките и ще диплят по някой лев дори и за точка на брезнишките футболисти в Хаджидимово. Макар и да не признават и се правят на ощипани невести, техни хора вече са направили нужните совалки до планинското село, но не за да види къде е започнала бизнеса си една от големите месарси фирми или да си вземат резачка от местните специалиси, а за разговори с ръководството на „Пирин“ и всичко е договорено, както вече са направили и колегите им в Хаджидимово.

Подобна практика като тази в „Граничар“ и „Места“ не е нещо ново, не само в България, но и по света. Освен това не е и нещо незаконно, както например да се получат пари от някой отбор, за да загуби срещата. При подобни ситуации всъщност фигурата е същата, както при случай на желанието трети човек да спонсорира някого при успех. Според информацията, с която разполагаме или по-скоро хорската мълва сочи, че в случая става дума за суми, които ще бъдат получени в „Канина“ и „Пирин“(Брезница) в порядъка на 1000 до 3000 лв., а според други – поемане на разноските по банкета на клуба за финал на първенството плюс по 50 лв. на всеки футболист.

Какво ще излезе в краен случай ние от ТОП ПРЕСА ще следим и ще Ви информираме, защото Вие като наши читатели имате правото да знаете истината!!!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене