До 22 часа ще работят магазините и заведенията в община Сатовча през зимата

Арбен Мименов

Всички търговски обекти в община Сатовча, в това число и питенйните и увеселителни заведения, през зимния период ще работят до 22 часа, гласи заповед, разписана от кмета Арбен Мименов преди дни.

Строго се забранява на търговците и собствениците на заведения да продават и сервират алкохол и цигари на малолетни и непълнолетни.

Ангажимент на собствениците на обектите и техните работници и служители е своевременно да отстраняват нарушителите на обществения ред в магазини, закусвални и увеселителни заведения, като при нужда ще търсят съдействие от органите на реда.

За изпълнението на заповедта за спазване на зимното работно време и за продажбата и сервирането на алкохол и цигари на малолетни и непълнолетни лица, кметът Мименов е разпоредил още периодични проверки на местната комисия за борба спротивообществените прояви, в която участват възпитатели при Детска педагогическа стая, полицаи, директори на училища и кметове на населените места в община Сатовча.

При установени нарушения ще бъдат налагани строги санкции.

Заповедта на кмета Мименов е връчена на търговците в общината във връзка с осигуряване и опазване на обществения ред в изпълнение на разпоредбите на Наредба №1. С нея се определя зимното работно време на търговските обекти в цялата община.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене