Connect with us

Светско

Фолкфурията Сашка Васева: Кой е този Койчо, който ръководи съдебната система, хората и аз обичаме Пламен Галев

Published

on

“Парламентът трябва да се разпусне. Тези депутати са компрометирани.” Това заяви в предаването “120 ми­нути” по bTV Сашка Васе­ва. Скандално известната дупничанка гостува на Ста­нислав Иванов заедно с друга емблема на чалгата от 90-те години – Радо Ши­шарката. Двамата призова­ха политиците да оставят шоуто на тях. Дни след ка­то заяви, че мечтае да вка­ра за един месец всички по­литици в затвора, да им из­земе незаконно придобито­то имущество и да го разда­де на бедните, Васева бе ка­тегорична, че ще работи за обединението на българи­те, без да влиза в политика­та. “Не само че чакам отго­вор, а ще предприема и по­нататъшни действия. Те не са свързани с това аз да бъ­да политик. Мрежата поз­волява българите да се обе­диним. Трябва да се даде възможност студентите да ни управляват”, каза изпъл­нителката.

Сашка Васева за поре­ден път използва ефира, за да влезе в ролята на защит­ник на бедните. “Бяхме в затвора в Ловеч и се възмутихме от това, че там са предимно социално слаби, най-бедните, които са отк­раднали кокошка или ком­пот. А тези, които изнесоха държавата ни, са в Швейца­рия, живеят охолно”, каза изживяващата се напосле­дък като патриот и борец за правда Сашка. Шишар­ката допълни, че има мно­го хора, които нарочно правят дребни кражби, за да попаднат в затвора и да си осигурят топло местенце през зимата. “Възмутител­но е, че няма нито един осъ­ден политик. В България продължава да е същата си­туация. В България посто­янно се задават въпросите:

“Кой, кой, кой?” Кой е този Койчо, който ръководи тази съдебна систе­ма, искам да знаем. Кой е собствени­кът на жълтите медии например? Всичко е офшорни фирми. Никой в България нищо не притежава, няма милионери, пък народът беден”, възмути се от екра­на фолкфурията. “Тя е готова за политик. Тя е готова за пар­тия”, обърна се към нея во­дещият. “Не искам никаква политика”, отсече интервю­ираната. Светослав Иванов припомни, включително и с. показване на видео, че в изборната нощ през лято­то на 2009 г. фолкаджийката е била в студиото на bTV и е подкрепила канди­датурата за депутат на Пла­мен Галев. “Хората го оби­чат”, казва Васева във въп­росното видео в отговор на въпроса какво е настроени­ето в Дупница и ще бъде ли подкрепен Галев.

Изпълнителката на “До­ларите с марки сменям аз” посочи, че фолкът залязва именно заради липсата на социалната позиция. “Хора­та предпочитат рапа зара­ди социалната позиция в та­зи музика, докато в чалгата няма социална позиция. Те говорят за ботокси, за силикона, новия ми джип. Хората се възмущават от това”, смята Сашка.

Радо Шишарката под­черта, че в момента бълга­рите са разпокъсани така, както през периода 1393- 1396 г., когато страната ни пада под турско робство. “Ние ще бъдем асимилира­ни от турските интереси в България. Аз се възмуща­вам от това как може в България да има дело за ня­каква наша историческа ценност като джамии? Как може да се дава ход на та­кова дело?! То е естестве­но, че това е българска на­ционална собственост. То­ва е предателство на наци­оналните ни интереси. Бъл­гарите мохамедани са наши събратя. Те са толкова зле, колкото и ние. Това са вис­ши политически интереси, които искат да асимилират българския народ”, включи се и Васева в темата. Спо­ред нея в началото на 90-те българите са били по-доб­ре от сега. “Хората тогава бяха добре. Обикновените българи ходеха по заведе­ния, което значи, че имаха пари”, отбеляза гостенката в студиото.

“Мутрите отидоха ли си?”, попита водещият. На този въпрос Васева отвър­на лаконично: “Мутрите са в политиката”.

“Това, което ме възмути последната седмица, е, че депутатите са решили да си сменяват колите, защото им били тесни. Това е стра­шен цинизъм в днешно вре­ме. Нека да направят на 100 м пред църквата една кух­ня за социално слаби. Хо­рата няма какво да ядат, на тях им били тесни колите”, заяви Дупнишката Мадона. “Ти да не си решила да ста­ваш политик?”, отново я поднесе водещият. “Няма. Зад мен не стоят нито турс­ки, Нито гръцки интереси, защото в България парите са такива. За съжаление няма нито един патриот. Всички предадоха Бълга­рия”, продължи блондинка­та. “Защо тогава през 2009 г. подкрепи Галев?”, настоя отново да научи водещият.

“Защото той направи много за града ни. Но това са мно­го регионални интереси. Аз говоря за България. Мене ме интересува България”, отвърна певицата. На въп­роса къде е отговори: “Не знам къде е, откъде да знам. Ако знаех, щях… Не знам. Ако знаех, щяха тези, които ме разследват, да дойдат да ме питат. Има си хора, кои­то го знаят това нещо. Но се възмущавам от още едно не­що – не може съдебната сис­тема толкова да е зависима. Защото в моя личен случай – аз започнах дело срещу жълтата преса и тази жълта преса журналистката била възмутена, че аз съм казала в друго предаване, че я съдя и съдът дава ход на дело, тъй като собственикът на този вестник е този, кой, кой, Койчо?”

Както писахме, неотдав­на пак в bTV Сашка даде изявление, че е там заради страшното положение на народа и нарушаването на човешките права в Бълга­рия. Тогава пред водещия Антон Хекимян обяви, че иска да бъде общественик и да защитава хората.

Вестник „Вяра“

Таблоид

Започна изграждането на модерна спортна площадка – с изкуствена трева и осветление в училището на село Брезница

Published

on

Радостната новина съобщи директора на училището в гоцеделчевското село Брезница Никола Джингаров. Ето какво съобщи г-н Джингаров: днес в Средно училище “Св. Св. Кирил и Методий” в с. Брезница започна изграждането на модерна спортна площадка – с изкуствена трева и осветление.

Искрени благодарности на правителството и МОН за отпуснатите средства!
Благодарим и лично на министър Красимир Вълчев за придобивката!

Жителите и децата на с. Брезница ще могат да спортуват в съвременни условия, а победите на ученическите ни отбори ще се множат!

Continue Reading

Таблоид

Електрически тротинетки – новият начин за придвижване в Благоевград

Published

on

Първите електрически тротинетки вече са доставени в кампуса на Американския университет в Благоевград. Те са на българския микромобилити стартъп Hobo. Първоначално са позиционирани 20 тротинетки, които са минали всички тестове за качество и безопасност. Те ще са специално брандирани с логото на висшето учебно заведение. Обособени са и 5 паркоместа в района на кампуса, където всяка сутрин ще бъдат електрическите тротинетки. Потребителите ще могат да се възползват от услугата и извън районите на кампуса и университета, но паркирането ще може да се осъществи само на локациите, които са ясно обозначени в приложението.

Предвид пандемията компанията е изградила вътрешен стандарт за качеството на предлаганата услуга, който включва и ежедневно дезинфекциране. По този начин се предлага алтернативен и екосъобразен метод на придвижване, който отговаря на противоепидемичните изисквания за спазване на дистанция и дезинфекция.

Пилотното партньорство с АУБ ще покаже нагласите за използването на подобен вид услуга в града от страна не само на студентите. Това от своя страна ще даде възможност за постепенно увеличаване на броя тротинетки, от които да се възползват жителите на Благоевград през топлите месеци на следващата година.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al