Фолкфурията Сашка Васева: Кой е този Койчо, който ръководи съдебната система, хората и аз обичаме Пламен Галев

„Парламентът трябва да се разпусне. Тези депутати са компрометирани.“ Това заяви в предаването „120 ми­нути“ по bTV Сашка Васе­ва. Скандално известната дупничанка гостува на Ста­нислав Иванов заедно с друга емблема на чалгата от 90-те години – Радо Ши­шарката. Двамата призова­ха политиците да оставят шоуто на тях. Дни след ка­то заяви, че мечтае да вка­ра за един месец всички по­литици в затвора, да им из­земе незаконно придобито­то имущество и да го разда­де на бедните, Васева бе ка­тегорична, че ще работи за обединението на българи­те, без да влиза в политика­та. „Не само че чакам отго­вор, а ще предприема и по­нататъшни действия. Те не са свързани с това аз да бъ­да политик. Мрежата поз­волява българите да се обе­диним. Трябва да се даде възможност студентите да ни управляват“, каза изпъл­нителката.

Сашка Васева за поре­ден път използва ефира, за да влезе в ролята на защит­ник на бедните. „Бяхме в затвора в Ловеч и се възмутихме от това, че там са предимно социално слаби, най-бедните, които са отк­раднали кокошка или ком­пот. А тези, които изнесоха държавата ни, са в Швейца­рия, живеят охолно“, каза изживяващата се напосле­дък като патриот и борец за правда Сашка. Шишар­ката допълни, че има мно­го хора, които нарочно правят дребни кражби, за да попаднат в затвора и да си осигурят топло местенце през зимата. „Възмутител­но е, че няма нито един осъ­ден политик. В България продължава да е същата си­туация. В България посто­янно се задават въпросите:

„Кой, кой, кой?“ Кой е този Койчо, който ръководи тази съдебна систе­ма, искам да знаем. Кой е собствени­кът на жълтите медии например? Всичко е офшорни фирми. Никой в България нищо не притежава, няма милионери, пък народът беден“, възмути се от екра­на фолкфурията. „Тя е готова за политик. Тя е готова за пар­тия“, обърна се към нея во­дещият. „Не искам никаква политика“, отсече интервю­ираната. Светослав Иванов припомни, включително и с. показване на видео, че в изборната нощ през лято­то на 2009 г. фолкаджийката е била в студиото на bTV и е подкрепила канди­датурата за депутат на Пла­мен Галев. „Хората го оби­чат“, казва Васева във въп­росното видео в отговор на въпроса какво е настроени­ето в Дупница и ще бъде ли подкрепен Галев.

Изпълнителката на „До­ларите с марки сменям аз“ посочи, че фолкът залязва именно заради липсата на социалната позиция. „Хора­та предпочитат рапа зара­ди социалната позиция в та­зи музика, докато в чалгата няма социална позиция. Те говорят за ботокси, за силикона, новия ми джип. Хората се възмущават от това“, смята Сашка.

Радо Шишарката под­черта, че в момента бълга­рите са разпокъсани така, както през периода 1393- 1396 г., когато страната ни пада под турско робство. „Ние ще бъдем асимилира­ни от турските интереси в България. Аз се възмуща­вам от това как може в България да има дело за ня­каква наша историческа ценност като джамии? Как може да се дава ход на та­кова дело?! То е естестве­но, че това е българска на­ционална собственост. То­ва е предателство на наци­оналните ни интереси. Бъл­гарите мохамедани са наши събратя. Те са толкова зле, колкото и ние. Това са вис­ши политически интереси, които искат да асимилират българския народ“, включи се и Васева в темата. Спо­ред нея в началото на 90-те българите са били по-доб­ре от сега. „Хората тогава бяха добре. Обикновените българи ходеха по заведе­ния, което значи, че имаха пари“, отбеляза гостенката в студиото.

„Мутрите отидоха ли си?“, попита водещият. На този въпрос Васева отвър­на лаконично: „Мутрите са в политиката“.

„Това, което ме възмути последната седмица, е, че депутатите са решили да си сменяват колите, защото им били тесни. Това е стра­шен цинизъм в днешно вре­ме. Нека да направят на 100 м пред църквата една кух­ня за социално слаби. Хо­рата няма какво да ядат, на тях им били тесни колите“, заяви Дупнишката Мадона. „Ти да не си решила да ста­ваш политик?“, отново я поднесе водещият. „Няма. Зад мен не стоят нито турс­ки, Нито гръцки интереси, защото в България парите са такива. За съжаление няма нито един патриот. Всички предадоха Бълга­рия“, продължи блондинка­та. „Защо тогава през 2009 г. подкрепи Галев?“, настоя отново да научи водещият.

„Защото той направи много за града ни. Но това са мно­го регионални интереси. Аз говоря за България. Мене ме интересува България“, отвърна певицата. На въп­роса къде е отговори: „Не знам къде е, откъде да знам. Ако знаех, щях… Не знам. Ако знаех, щяха тези, които ме разследват, да дойдат да ме питат. Има си хора, кои­то го знаят това нещо. Но се възмущавам от още едно не­що – не може съдебната сис­тема толкова да е зависима. Защото в моя личен случай – аз започнах дело срещу жълтата преса и тази жълта преса журналистката била възмутена, че аз съм казала в друго предаване, че я съдя и съдът дава ход на дело, тъй като собственикът на този вестник е този, кой, кой, Койчо?“

Както писахме, неотдав­на пак в bTV Сашка даде изявление, че е там заради страшното положение на народа и нарушаването на човешките права в Бълга­рия. Тогава пред водещия Антон Хекимян обяви, че иска да бъде общественик и да защитава хората.

Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене