Без категория

Спешно ремонтират забавачка, затворена заради мухъл

37066-deca_620_348

Забавачката се посещава само от десетина малчугани, но функционирането й е жизнено важно за местните, за да не избягат младите семейства от селото

Заради лоши битови условия здравни инспектори затвориха детската ясла в кресненското село Горна Брезница. Решението дойде след проверка, при която бяха установени куп нарушения. Влага и мухъл в стаите и рушащи се стени са само част от констатираните нередности. „Наистина постройката не отговаря на изискванията и е опасна за децата. Забавачката се посещава само от десетина малчугани, но функционирането й е жизнено важно за местните, за да не избягат младите семейства от селото“, призна кметът на община Кресна Илиян Кръстев. Той вече е изготвил проект на стойност 50 000 лева, предстои само общинският съвет да гласува „за” и започнат ремонтните дейности.

Според градоначалника до края на този месец трябва да се изпълнят предписанията на проверяващите, за да може детската ясла да отвори врати. В ремонта ще се включат работници по програмата за временна заетост. Целта е да не се допусне хлапетата да се возят до други населени места, тъй като са малки и това няма да е добро решение за родителите им. „Категоричен съм, че трябва да има забавачка там, колкото и да са малко децата. До края на тази година ще бъде построена нова сграда, която да приюти всички хлапета”, уточни градоначалникът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене