Стартира безплатно медийно издание за община Банско

Великден ще зарадва жителите на община Банско с нов безплатен вестник. Изданието ще бъде седмично и в него читателите ще намират регионални новини, справочна информация, коментари, обяви и още множество полезни четива.

Изданието „Бански вестник“ стартира на 2 май. Графиката му е изчистена, цветовите гами са подбрани така, че да създават необходимата атмосфера и комфорт, предразполагащи към четене.

Консултант на проекта е Веселин Стаменов, медиен менажер на медийната група Топ Преса, която също така ще поеме щафетата да направи и онлайн издание на „Бански вестник“ в партньорство в община Банско. „Проектът беше замислен от години, но чакахме подходящото време. Очакванията са големи, защото раждането на „Бански вестник“ е по идея на самите жители на град Банско – оттам се роди  и мотото  на новата медия, която измислихме заедно с един от факторите на медията, госпожа Венета  Тенева. Тя е в редакционният съвет на вестника и то гласи – БАНСКИ ВЕСТНИК искахте го – имате го. Община Банско поема издръжката и печата на медията, целият екип сме ентусиасти за сега, а целта е освен водещ информационен лидер в община Банско, „Бански вестник“ да се превърне в качествен икономически обоснован продукт, за да може дълги години да създава обществения диалог на жителите и гостите на курортният град“, заяви специално за нас Веселин Стаменов, медиен менажер на проекта. Стартът на партия брой е този понеделник – вторият ден на Великден – 2 май, вестникът ще бъде графически издържан продукт с концентрирано качествено съдържание, медия, което освен от екипа ще се списва и от всички банскалии, искащи думата. Пожелаваме успех за новото начинание. Репортер на Топ Преса се свърза с кмета на Банско господин Георги Икономов който също презентира новият медиен продукт: „Има смисъл, жителите и гостите на общината, да бъдат информирани, а информацията трябва да бъде чиста, обективна и най-вече актуална. А какъв по-удобен начин за всички ни от това общината да издава свой общински вестник?“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене