Хеликоптер спасява ученик, пострадал при игра на футбол

Ученик пострада тежко при падане, докато играе футбол в двора на сливенско училище.  При падане детето сериозно е ударило главата си, в следствие, на което е получило черепно-мозъчна травма. Състоянието на ученика е критично и затова се налага транспортирането му с хеликоптер до най-близката болница.

За щастие инцидентът е само сценарий на възстановка, която цели да покаже в реално време бързите и професионални действия на наземни и въздушни екипи на застраховка „Активна грижа“ на ЗК „Лев Инс“.

 

Демонстрацията ще се проведе на 27 април 2016 година от 12 часа в района на Драматичен театър „Стефан Киров“ и паметника на Хаджи Димитър в центъра на гр. Сливен.
Тя е част от проекта „Активна грижа“, който стартира през месец юни 2014 г., като публично-частно партньорство на Български Червен кръст и Сдружение „Клуб Активна сигурност“ за подпомагане дейността на държавата в областта на спешната помощ.
Като продължение на проекта, ЗК „Лев Инс“ разработи застраховка „Активна грижа“, която е на цена от 6 лева. Тя осигурява въздушен и наземен транспортен асистънс с помощта на хеликоптери, мрежа от линейки в цялата страна и шофьори, преминали през курс на обучение за оказване на първа помощ към БЧК.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене