Отбелязаха Световния ден на Земята във всички училища в Банско

По случай Световния ден на Земята СОУ “Неофит Рилски“ организира спортен празник под надслов “Да играем заедно“. Училищният двор се оказа тесен да побере всички участници в надпреварите по футбол, баскетбол, народна топка, теглене и скачане на въже, бадминтон.

В игрите се включиха и децата със специални образователни потребности, като показаха със спорт своето отношение към нашата планета. Свои творби, посветени на Земята, прочетоха петокласниците Костадинка Гальова и Магдалена Колчагова, и Кристина Кацарова от седми клас.

С едноседмични събития бе отбелязан денят на Земята в НУ „Св. Паисий Хилендарски“. „Парад на домашните любимци” бе най–очаквания и вълнуващ ден от честванията. Ученици от І до ІV клас, учители, родители и приятели на животните се събраха в двора на училището, за да представят своите домашни любимци.

Истинска радост, любов и грижа за животните демонстрираха малките стопани. През изминалата седмица учениците от началния курс проведоха още подреждане на икебани, рисуваха на асфалт, почистваха и подготвиха презентации по темата за опазването на околната среда.

Не по–малко интересни бяха мероприятията и в ОУ „Свети Климент Охридски“ – Добринище. В рамките на три дни те почистваха екопътеки и исторически местности в района на града, направиха тематична изложба и раздадоха грамоти и награди на най-активните сред участниците.

INFOMREJA.BG

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене