ЗА ПРИМЕР НА ФУТБОЛНИ ПРЕЗИДЕНТИ!!! Децата на ФК „Марек“ пътуват безплатно до Италия

Това се случи, след като президентът на отбора Борис Паризов реши да поеме всички разходи за пътуването на младите надежди за участие на турнир на Апенините

Така той даде пример за това как наистина може да се помогне за израстването на младите таланти в оредяващата все повече наша родина, където подобни жестове не се случват. Така родителите на момчетата на „Марек“ няма да платят нито стотинка за пътуването на децата им и всички те ще могат да видят на живо един от световните футболни центрове, след като клубният началник без уговорка пое всички разходи по транспорта, храната и хотела.

Малките надежди на славния дупнишки клуб, родени 2005 г., заминаха за Италия, където ще вземат участие във футболен турнир, който започва в понеделник, като дупничани са в една група с „Торино“, „Сеграте“ и сателитът на „Милан“ – „Карпи“. Сред другите участващи отбори са „Аталанта“, „Ювентус“, които миналата година спечелиха турнира, „Дженоа“ и още тимове от елитната Серия „А“.
Истински подарък за децата е посещението на стадион Сан Сиро в следващите часове, когато ще имат възможност дори да влязат в съблекалните, музея и да се докоснат до всяко кътче на това митично съоръжение. Черешката на тортата за малките футболисти на „Марек“ ще бъде мачът от 35-я кръг на италианския елит между „Интер“ и „Удинезе“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене