Ново безумие в Гърмен: Минка Капитанова иска да узакони незаконното гето в Кремиковци, а събаря законни постройки на обикновените хора!

ВИЖТЕ ПОТРЕСАВАЩИЯ СЛУЧАЙ НА КОСТАДИН СТОИМЕНОВ!Страницата подготви Веселин СТАМЕНОВ

асдасдДо Кмета на Община Гърмен
До вестник Топ Преса
В Ъ З Р А Ж Е Н И Е
От: КОСТАДИН НИКОЛОВ СТОИМЕНОВ,
живущ в гр. Гоце Делчев
Против:
Уведомление Изх.№92-00-112/3/ по ваш вх.№92-00-112/2/ от 15.12.2015 година на кмета на Община Гърмен.
УВАЖАЕМИ МЕДИИ И ГОСПОЖО КМЕТ,
Собственик съм на недвижим имот, находящ се в село Гърмен, така както е описан в документ за собственост Нотариален акт № 88, ТОМ III, дело № 433 от 2005 година, който представям за ваше сведение. Видно от същия документ, в имота има изградена стопанска постройка със застроена площ от 40 /четиридесет/ квадратни метра. Същата тази постройка се нуждаеше от незабавен ремонт на покрива през месец ноември на 2015 година, тъй като дъждовете и снеговете бяха нанесли щети по покривната конструкция и се бяха появили течове, които застрашаваха постройката от наводняване и последващо събаряне, предвид, че същата е изградена от керпич. За тази своя нужда от незабавен ремонт съм уведомил администрацията и техническа служба на ОбА-Гърмен с Писмо ваш вх. № 94-00-5357 от 26.11.2015 година, на което писмо и до ден днешен не съм получил отговор.акт 2
През месец декември 2015 година постройката беше реално застрашена от събаряне и аз предприех неотложен ремонт на стопанската постройка, като твърдя, че по никакъв начин не съм нарушил сградата в конструктивен и архитектурен план. Направеният от мен ремонт на покрива не само, че беше неотложен, но и беше изпълнен по начин, който не променя неговата височина в посока към по-висока кота, напротив новата покривна конструкция е по-ниска с около 1 метър и наклонът е изцяло насочен в посока вътрешно на моята градина, така че твърдението в тази посока е несъстоятелно.
От друга страна твърденията, изложени във вашето писмо, не отговарят на действителното положение, поради което не съм съгласен и правя следните възражения:акт
1. При извършената проверка не съм присъствал лично, въпреки че като собственик на имота са били длъжни да ме уведомят за същата и в последствие да бъда запознат с направените констатации;
2. За тази проверка не съм бил уведомен и в последствие, не знам дали са били съставени констативни актове или протоколи, не са ми били връчване такива и не съм бил уведомяван по надлежния ред;

  1. Това, което се твърди като констатация в писмото, за из­вършено преустройство на съществуваща стопанска по­стройка също не отговоря на действителното положение в имота: ремонтирал съм само покривната конструкция на съществуващата сграда, без да съм извършвал никаква ре­конструкция;

Предвид горното, Ви моля, да вземете предвид съображе­нията, изложени в настоящото Възражение и да не бъде изда­вана заповед по ЗУТ по обра­зуване административно-нака­зателна преписка, както и към принудително премахване на незаконен строеж, тъй като та­къв не е извършен и ремонтът на покриваната конструкция не може да бъде квалифицира­на като незаконен строеж, при което вашите правомощия не намират приложение.акт2

ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ С. ГЪРМЕН

ОБЛАСТ БЛАГОЕВГРАД

Изх.№92-00-112/3/, дата: 01.03.2016 г.

До КОСТАДИН НИКОЛОВ СТОИ­МЕНОВ

С. ГЪРМЕН, УЛ. „ДВАДЕСЕТ И ОСМА“ № 14

КОПИЕ ДО

КИРИЛ БОРИСОВ ПАРАПАНОВ С. ГЪРМЕН

УЛ. „ДВАДЕСЕТ И ОСМА“ № 12

Относно: незаконно преустрой­ство на стопанска сграда

УВАЖАЕМИ СТОИМЕНОВ,

Уведомяваме Ви, че във връзка с постъпила жалба е извършена проверка на място от служители на техни­ческа служба на община Гърмен, която установи следното:

Извършили сте преустрой­ство на съществуваща стопан­ска постройка, без разрешение за строеж, с коя­то сте промени­ли размерите на сградата.

В срок от една седмица от получаване на настоящото писмо следва да демонтирате новоизградения покрив и да го приведете в първоначал­ното му състояние – да бъде с наклон към вашия имот и с ви­сочина на най-високата част не повече от височината на плът­ната ограда.

При неизпълнение на горно­то ще започне процедура за констатиране на незаконен строеж и постройката ще бъде премахната от общината за ваша сметка.

С уважение:

МИНКА КАПИТАНОВА

Кмет на община Гърменасдасдасд

КОМЕНТАР НА ТОП ПРЕСА:

Както се вижда, важното е човекът да е човек само то­гава, когато е човек на голям човек. Топ Преса има инфор­мация, че съседът, който се жали пред Минка Капитанова, е силно неин човек и камши­кът на държавната админи­страция е размахан срещу Стоименов, защото трябва да се свърши работа на „нашия човек“. Преди време сайтът www.toppresa.com единствен публикува документи и факти, удостоверяващи намерения­та на настоящия кмет на Гър­мен да узакони ромското гето в Кремиковци. Целѝ се нещо незаконно да се превърне в законно. В случая със Стои­менов обаче се случва точно обратното – законното да се обяви за незаконно, щото жа­лещият е наш човек. Аман. По стара „традиция“ Минка Капитанова отказа коментар и по този въпрос въпреки усилията ни да го получим. Уважаеми читатели – самѝ си правете изводите.

 В надеждата си да получи справедливост Костадин Стоименов предостави в редакция¬та на Топ Преса снимков материал, показващ и доказващ, че обектът на спора между него и община Гърмен е нереален. В снимковия мате¬риал има приложени и ретро фотоси, за да се види, че преди доста години самата постройка е била по-висока от сегашното ѝ положение, което показва, че Стоименов не е нарушил за¬кона.

В надеждата си да получи справедливост Костадин Стоименов предостави в редакция¬та на Топ Преса снимков материал, показващ и доказващ, че обектът на спора между него и община Гърмен е нереален. В снимковия мате¬риал има приложени и ретро фотоси, за да се види, че преди доста години самата постройка е била по-висока от сегашното ѝ положение, което показва, че Стоименов не е нарушил закона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене