Извънредно: Румен Порожанов подава оставка?!

Румен Порожанов, изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“, ще подаде оставка тази вечер на Управителния съвет на фонда, свикан от министър Десислава Танева.
За това събиране на УС се знаело от две седмици и оттогава се говори, че Порожанов ще подава оставка. Приказките за оставката тръгнали след кампанията в медиите през последните две седмици, съобщава Transmedia, позовавайки се на свои източници. Според източници от Министерство на земеделието изнесеното в медиите, че България трябва да връща огромна сума на Европейската комисия – 247 млн. лв., а според други публикации – над 300 млн. лв., са силно преувеличени. Засега трябва да върнем около 35 млн. по обществени поръчки, което е в рамките на нормалната практика.
Интересно е обаче кой и защо иска да смени Порожанов, за когото дори се говореше, че е близък с премиера Борисов. Говори се, че ще бъде сменен от зам.-министър Васил Грудев.
Скандалите винаги са съпътствали дейността на фонд „Земеделие“ още от създаването му. Той е основан през 1998 г. с цел да подпомага земеделските производители. Първоначално разпределя милиони по предприсъединителната програма САПАРД, а след това и милиарди безвъзмездна помощ по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) и програма „Рибарство“ плюс държавните доплащания за земеделците.

http://www.bnews.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене