Цветанов: Нито аз, нито Борисов се разглеждаме като кандидати за президент

„Нито аз, нито председателят на партията ни Бойко Борисов се разглеждаме като кандидати в светлината на президентските избори“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветанов Цветанов в студиото на Нова телевизия.

Той разкри, че кандидатпрезидентската двойка на партията ще бъде обсъждана вероятно чак през месец май.

Цветанов не скри амбициите на ГЕРБ да спечели изборите за президент.

 Категорично мога да заявя, че абсолютно няма никакъв кризисен момент в отношенията между Румяна Бъчварова и Цветан Цветанов. Това, което мога да заявя категорично е, че има различни мнения, които се обсъждат, когато се правят съответните законодателни промени“, каза Цветанов във връзка с реформата в МВР.

Цветанов уточни, че няма бламиране на вътрешния министър. По думите му, всички депутати от ГЕРБ, които са участвали в гласуването в Комисията са подкрепили промените, внесени от министър Румяна Бъчварова, въпреки препоръките за това ,че според него трябва да се направят някои консенсусни предложения между първо и второ четене.

„Януари месец 2015 г. – това е преди година и четири месеца, имаше едно представяне от тогавашния вътрешен министър Веселин Вучков на пътна карта за реформите, които трябва да продължат в МВР.

Знаете, че имаше неотложните законодателни мерки, които бяха предприети с конструирането на 43-тия парламент. Тогава народните представители от ГЕРБ, изпълнявайки предизборната си кампания, предложихме за преминаването на ГДБОП от ДАНС в МВР и по този начин да създадем тази сигурност и тази стабилност на системата, която вече дава и своите резултати”, коментира Цветан Цветанов.

 По думите му, втората мярка, която е трябвало да бъде реализирана са структурните промени в системата на МВР. Той обясни, че служителите, които имат полицейски функции и тези, които са пожарникари трябва да останат първа категория труд. Цветанов допълни, че всички останали ще бъдат назначавани по Закона за държавния служител.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене