Горещо напрежение! Доган бие шута на Чакъров!

 

Мустафа Карадайъ планира да се завърне начело на ДПС-Доган, научи Lupa.bg от свои източници в партията. Решението на Ахмед Доган било ясно и категорично.

Точно по този повод била и онази среща между бившия и почетния председател в Росенец, снимки от която разпространи пресцентърът на ДПС, контролиран от неговите депутати.

По информация на Lupa.bg Мустафа Карадайъ не просто се съгласил с офертата, а бил на седмото небе от радост, че го реабилитират. Защото без партията-майка той просто не можел да намери реализация. Заедно с Карадайъ на предишните си постове се връщали и неговите заместници.

Този сценарий, разбира се, щял да се реализира, ако успеят да овладеят партията. Първо трябвало да се реши спорния към момента казус чия партия точно е ДПС. Под каквато и форма да продължи да съществува ДПС-Доган обаче, формацията щяла да се оглавява от Карадайъ, който пак е новия любимец на Агата.

Във всички случаи почетният председател Ахмед Доган нямало да остави Джевдет Чакъров начело, защото бил разочарован от неговите организационни и лидерски умения. Освен това му липсвал авторитет. Другата дясна ръка на Ахмед Доган – Рамадан Аталай, бил абсолютно неподходящ за председател, защото всички в партията знаели, че е казълбаш, а освен това бил твъде алчен и работил основно за себе си.

За възобновените отношения между Мустафа Карадайъ и Ахмед Доган стана ясно още в началото на юли. Тогава Lupa.bg разкли, че бившият председател на движението вече живеел в боянския сарай на Доган заедно с новата си жена и новороденото му дете.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене