Ученици и учители от Рибново проведоха обучение на тема „Моите права, права на човека“

При изключителен интерес премина едно от най-полезните за подрастващите обучения, на което темата бе „Моите права, права на човека“ в СОУ „Йордан Йовков „в гърменското село Рибново.

В обучението се включиха и представителите на Дружеството за ООН в България – Йорданка Мавродиева и Джафер Саатчи.

Те заинтригуваха учениците чрез различните игри да се впуснат с интерес и отговорност в обучението за човешките права, осъзнавайки, че те наистина са значими и най-важното – че освен права имат и своите задължения, коментира координаторът на клуба в Рибново, учителката Янка Топалов.

„Много се радвам, че успях в Рибново да създам такъв клуб, с помощта на ръководството на училището, главния учител Джемал Авдиков и невероятните деца, за да работим за гражданско образование в духа на ООН, както и да отбелязваме годишнини от календара на ООН, за да подпомагаме израстването на нашите ученици като хора, които познават отлично правата си, ангажират се с принципите за мир, толерантност и устойчиво развитие, развиват се като активни граждани на страната и опознават по-добре света, в който живеем”, коментира Янка Топалова.

Клуб ООН – при СОУ „Йордан Йовков“ в Рибново е учреден на 15 март 2015 г. Негов председател е десетокласникът Джемал Хатип, а координатор е Янка Топалова. В клуба членуват 22-ма ученици от 7 до 12 клас.

„Целите на клуба са да разпространява и утвърждава ценностите на световната организация в областта на образованието – мир, защитени права, приемане света на другия“, допълни още Янка Топалова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене