ДНЕС БЪДЕЩИТЕ СТУДЕНТИ СА НА ИЗПИТ! Вижте между кои теми избират

В Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се провеждат изпитите по история на България и по химия от предварителната сесия за прием на студенти за учебната 2016/2017 година, съобщи пресцентърът на СУ.

Писменият изпит по история на България започна в 9.00 ч. и продължава четири астрономически часа. При започване на изпита се изтеглиха две теми, като всеки кандидат-студент има право да избере и да пише по една от тях.

Бъдещите студенти на най-старото висше учебно заведение у нас избират между темите „Априлско въстание 1876“ или „Движение за новобългарска просвета през епохата на Възраждането“.

Изпитът по химия е от 14.00 часа и е от две части. Първата част е с 20 тестови въпроса, включващи материал по неорганична и органична химия, с избран отговор /един от пет/. Втората част включва четири логически задачи – две по неорганична и две – по органична химия, пише Дарик.

При подготовката за изпита по химия могат да се използват всички одобрени от Министерството на образованието и науката действащи учебници за седми, осми, девети и десети клас за задължителна и профилирана подготовка. Учебниците за 11-и и 12-и клас за профилирана подготовка могат да се използват като допълнителна литература за по-пълно изясняване на материала от програмата.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене