Банка “Пиреос” продала кредит на фирма, без да уведоми клиента си. Той плаща, а парите не излизат…

Потърпевшите: Искат ни пари, а не ни казват колко дължим?!

Belejki-2Едно благоевградско семейство се свърза С Топ Преса. Хората са притеснени мислят, че нещо нередно се случва с тях и чрез нас искат да дадът гласност на проблема. Опасяват се, че може да има и други хора с подобен проблем. Както винаги екипът на Топ Преса се отзова веднага. Срещаме се с тях в един от благоевградските квартали. Хората искат да останат анонимни и ние, разбира се ще спазим това тяхно желаят. На масата са приготвили документи и една дозина вносни бележки към банка „Пиреос” – Piraeus Bank. Те са много претеснини, незнаят от къде да започнат разговора. Историята им е много заплетена, но са обедени, че има нещо нередно. Казвам им, че ако не са готови да дадът гластност на този случай, от моя страна няма никакъв проблем, но жената е категорична: „Искам да се знае, има нещо което не е както трябва. Писна ни да ни лъжат толкова години… Пускаме диктофоно и тя започва да разказва:

– Здравейте Топ Преса, обръщаме се към вас, защото вие отдавна сте се доказали, че освен правенето на вестник правите и това, което институциите не могат или не искат. Незная как го правите, със сигорност хабите много труд и средства за което ние читателите сме безкрайно благодарни. Вие сте единствената ни надежда, че може този случай да бъде разнищен.

Теглихме кредит, и започваме да си го погасяваме… Ето ни и вносни бележки, всеки месец по 100 лв. Без наще знание, съгласие и подпис се оказва, че банка „Пиреос” е продала кредита на „Мост Финанс Мениджмънт”АД…

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене