23-годишен от Дъбница изпадна в кома от „весел чай“

23-годишен младеж от гърменското село Дъбница е изпаднал в кома след като се предозирал с дизайнерска дрога, известна сред младежите като „весел чай“. Той е настанен в болницата в Гоце Делчев, а състоянието му е критично.

Младият мъж се свлякъл в центъра на селото. Свидетели на инцидента веднага сигнализирали на телефон 112. Линейката от Спешен център – Гоце Делчев е дошла за по-малко от 10 минути. Момчето на име Алил е известно в региона с това, че много често използва наркотични вещества и експериментира с тях.

Запознати припомнят, че това е трети случай на пострадали от „веселия чай“ в града. Миналата седмица в местната болница са настанени двама 18-годишни младежи, които учили в една от трите гимназии в Гоце Делчев. Единият от тях бил в много тежко състояние, но се възстановил за няколко дни. Учениците са дали показания пред криминалисти и признали, че вземали наркотика от заведение в близост до училището им.

Медиците твърдят, че трите случая са много идентични. Именно за това полицаи от Гоце Делчев и Благоевград са започнали общи действия за разкриване и прекъсване на канала за разпространение на дрогата. Само преди два дни бе извършена проверка на питейно заведение, при която бяха намерени близо 200 грама хероин.

Бонсай, или „весел чай“ е хит сред младежите в последните месеци и има много по-силно действие от канабиса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене