В Гоце Делчев шофьорите са нахални, пешеходците недисциплинирани, а нарушителите не се глобяват

Според доклада на Общинската комисия по безопасност на движението в Гоце Делчев,  пешеходците не са особено дисциплинирани при пресичане на пътното платно, като много често не правят това на пешеходните пътеки, а където решат, че им е удобно, с което създават рискове за себе си и останалите участници в движението. Основен проблем е и контролната дейност по отношение на шофьорите, които нарушават закона за движение по пътищата. 

По наблюдение и оплаквания на граждани най-големи задръствания, особено в пазарните дни – понеделник и петък стават на улица „Бяло море“, в участъка от автогара „Динамо“ до кръстовището с улица „Търговска“, заради неправилно паркирани автомобили, което стеснява до непроходимост тази част от улицата.  Докато бъде направено планираното разширение, там трябва да бъде наложен по-строг контрол от КАТ, смятат жители на града.

Без резултат остават периодичните акции “Наглеци на пътя” с публикуване на снимки в местните медии за нарушения, свързани специално с неправилно паркиране.

До края на тази година трябва да бъде извършенопроектиране и разширенNAGLECI NA PYTYA NAGLECI 12ие на моста над река Градска на кръстовището на ул. „Тодор Александров“ и ул. „ Екзарх Антим 1“ в центъра на града, монтиране на метален парапет пред входа на ЦДГ „ Радост“. Предстои монтиране на видео камери на възлови кръстовища и части от улици, с цел регистриране на нарушения, преминаване с висока скорост, неспазване на забранителни знаци в града, както и монтиране на предпазни мантинели на опасни участъци от пътищата за селата Делчево, Брезница, Корница и Лъжница, съобщи секретарят на Общинската комисия по безопасност на движението Атанас Гаминчев.

 

http://hronika-bg.com/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене