„Пирин“(Гоце Делчев) постигна важен успех срещу „Струмска слава“

Тимът от града край Места спечели с 1:0 срещу радомирци и вече има 21 т. с 5 повече от „София 2010“ и 7 от „Германея“(Сапарева баня)

Неврокопчани стигнаха да ценните 3 пункта напук на тежкия терен, проливния дъжд, който се лееше преди и по време на мача, а така също и на прогнозите, които вещаеха крах за водения от Венко Товиров отбор. Това се случи след единствено попадение на младия Иван Гушков, който в 87-та мин. се възползва от топка, свалена му от Георги Каранейчев и от близо отбеляза своя дебютен гол в мъжкия футбол само 3 дни, след като дебютира срещу „Миньор“(Перник). Успехът пък бе първи и за старши треньора Венко Товиров, който само преди седмица пое кормилото на „Пирин“ от Димитър Крушовски, който хвърли оставка от поста си и се завърна в школата.

При екстремните условия за игра двата тима се хвърлиха в истинска битка като логично физическият елемент надделя над чисто футболните достойнства.

Двата отбор изнесоха истински мъжки мач, в който създадоха по няколко опасности за попадение. За неврокопчани Радослав Моллов и Георги Каранейчев пропуснаха от изгодни позицции до почивката, а гостите треснаха греда след шут на Кристиян Тасев.

След подновяването на играта отново Радослав Моллов бе в основата на една от опасностите в противниковото наказателно поле. Освен него енергичният Ахмед Адемов и Георги Каранейчев бяха близо до гола, но нямаха късмет да отбележат. На отсрещната страна Николай Шоколарев прояви на няколко пъти класа след добри намеси и спаси сигурно голове след шутове на бившия си съотборник Иван Спахиев, Ерик Иванов и Ивайло Стоянов.

„Съперникът ни заслужено победи, след като желаеше по-силно победата от нас. При тези условия трудно можеше да се играе футбол, но след като съдиите и делегатът прецениха, че ще се състои срещата излязохме, но футболът отстъпи пред единоборствата и физическото надиграване.“, коментира старши треньорът на „Струмска слава“ Владимир Димитров.

„Благодаря на момчетата за показаната воля и желание за победа, които бяха особено нужни в този момент. Взехме важни 3 т. в борбата за оцеляване след един изключително тежък мач срещу качествен съперник. Демонстрирахме, че сме отбор, който може да се обедини и да се отърсим от психологическото напрежение, което все още обаче тегне в тима. Това можем да направим постепенно заедно с по-опитните футболисти – да помогнем на младите момчета да изпуснат парата, защото при подобни ситуации наистина има много напрежение и то най-много се усеща у по-неопитните ни играчи,“ коментира старши треньорът Венко Товиров, в чийто състав се завърна Ибрахим Мехремски. Футболистът игра за първи път от началото на октомври, когато заедно с още 6 свои съиграчи от тогавашната селекция не пожела да излезе срещу „Ботев“(Ихтиман) в мача на градския стадион в Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене