Проектира се нов скоростен път Асеновград-Смолян

Възложихме проектиране на нов скоростен път Асеновград-Смолян, защото трафикът по съществуващата отсечка е силно натоварен. Това обяви в Пловдив регионалният министър Гроздан Караджов. По думите му новият трасе няма да минава през съществуващото дефиле с многото завои, а се избират три варианта. „Те ще са готови до няколко месеца. Възложено е като правителствена задача. Трафикът към пункта Рудозем-Ксанти е нараснал“, обясни вицепремиерът. Той не посочи откъде ще се търси финансиране за новата скоростна отсечка.

Според него околовръстният път на Пловдив  от Асеновградско до Пазарджишко шосе също трябва да стане скоростен и през определени интервали да има джобове за спиране.

„Пловдив наистина е ощетен и трябва да и трябва да направим всичко възможно удвояването на обходния път да стане. Апелът ми е към община Пловдив да помогне за подборния устройствен план в участъка от Асеновградско шосе до надлез „Скобелева майка“, където се предвижда прокарване на директен път. Процедурата е завършена, има избран изпълнител и трябва да започне да се работи“, поясни Караджов.

На въпроса кога ще продължи ремонтът на обходния път на Пловдив, който от близо година е спрян, той отговори, че не всички фирми са си подписали споразуменията.

За разширението на околовръстния път пловдивчани слушат от 8 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене