Санират сградите на полицията и пожарната в Благоевград по „Региони в растеж“, строят физкултурен салон в НХГ

Община Благоевград работи интензивно по новата програма за енергийно обновяване, включваща сградите с над 6 апартамента.

photo_verybig_564718

„Амбицията ни е и в тази програма отново да бъдем лидери по брой сключени договори“, заяви на пресконференция кметът Атанас Камбитов.

В момента текат строително-монтажните работи на нови девет блока по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в кварталите „Струмско“ и „Еленово“.

Градоначалникът поясни, че Инвестиционната програма по ОП „Региони в растеж“ е подадена в срок и се очаква до началото на април да бъде одобрена.

Към нея са добавени сградите на МВР и ПБЗН, които ще бъдат санирани със средства по тази програма. Освен това допълнително са включени и III ОУ и V СОУ, в сградите на които ще бъде направена вътрешна рехабилитация и ще бъде закупено необходимото оборудване.

Предстои да бъде изграден физкултурен салон в НХГ, а настоящият такъв ще бъде превърнат в актова зала. В момента текат процедури в рамките на Инвестиционната програма на Общината. Стартират дейност по изкърпване и профилиране на уличната мрежа.

Камбитов допълни, че Община Благоевград има готовност с проект, който предвижда изграждане на Ритуална зала и зона с пейки в района на Новия гробищен парк в Благоевград. Той има идея Общината да поеме и по-големите разходи по поддържане на гробовете, в случай, че близките на покойника нямат тази възможност. При реализирането й гражданите ще участват със символична сума на месец.

По време на срещата с медиите д-р Камбитов обяви, че благоустрояването на зоопарка в Благоевград, който вече получи лиценз, започва с конкретен проект.

Престои да бъдат направени постъпки за благоустрояването на Розариума в града. Работи се и в посока Община Благоевград да стане собственик на ски-писта „Картала“. За тази цел кметът на Благоевград е провел среща с ръководството на Българо-американската кредитна банка.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене