Местния печат

„Вяра“

600 души от Бели Искър готвят бунт заради неремонтирания от 80 г. язовир, Райчо Галев: Ударната вълна ще ни погребе, къде е кметът Георгиев да види разядената стена

Жителите на самоковското село Бели Искър са готови да излязат на протест заради трагичното положение на язовирната стена. Хората са в стрес и паника, предричат страшен апокалипсис и не могат да спят спокойно в очакване стената всеки момент да се скъса.

Кметът на Петрич Димитър Бръчков навръх 100 дни управление: Изправихме на съд ВИП общинарите Т. Сандъкчиев, Б. Божиков, Д. Минчев, 20% от антуража на Вельо с наказания за провинения

Трима висши общински чиновници на община Петрич са изправени на съд, голяма част от редовите са наказани за участие в обществени поръчки. С 3,2 млн. лв. е потънала общинската болница, а 12 млн. лв. са несъбраните пари от местни данъци, от тях 3 млн. лв. са безвъзвратно загубени. Това обяви навръх своите 100 дни работа кметът на Петрич Димитър Бръчков.

Директорът на ЮЗДП – Благоевград инж. Дамян Дамянов пуска дрон за 50 000 лв. по петите на бракониерите

Шефът на ЮЗДП – Благоевград инж. Дамян Дамянов търси безпилотен летателен апарат за сумата от 50 000 лв. без ДДС чрез обществена поръчка. Основен критерий при избора е икономически най-изгодната оферта.

Осъдиха на 7 г. затвор бившия митнически шеф Фози от Кюстендил за участие в бандата на покойния Б. Манджуков, въртял контрабанда на цигари за 7 млн. лв.

Бившият шеф на митница „Олтоманци” Георги Владимиров-Фози от Кюстендил влиза за 7 години в затвора. Присъдата постанови Специализираният наказателен съд заради акцията „Цигарджиите“. От години Фози не живее в Кюстендил, а при поредното му възстановяване като шеф на митническия пункт Олтоманци пътува всеки ден с колата си от столицата. След акцията „Цигарджиите” Владимиров е с наложена постоянна мярка „задържане под стража“, която беше изменена в „парична гаранция“ от 20 000 лева.

50-годишният Валентин Иванов от Благоевград опита да се самоубие с лекарства и алкохол

50-годишният Валентин Иванов от Благоевград се опита да се самоубие, като се нагълта с успокоителни. Мъжът изпаднал в тежко положение, останал без работа и доходи. Живеел с майка си. Вчера сутринта Валентин решил да сложи край на живота си, погълнал алкохол с таблетки „Бензодиазепин“, който се използва при тревожност.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене