Значителни валежи и днес

Днес ще бъде облачно и дъждовно. След обяд на места в Южна България валежите ще са значителни, на отделни места и ще прегърми. Привечер над северозападните райони от страната, а до полунощ и в Централна България валежите ще спрат. Ще духа до умерен вятър от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са от 5° – 7° в северозападните райони до 10° – 12° в югоизточните.

За Гоце Делчев максималната температура днес ще е 16°, а минималната 7°,

Благоевград  9°/4°,

Банско 10°/,

Разлог 10°/,

Дупница 8°/2°,

Кюстендил 9°/3°,

Перник 7°/,

Сандански 12°/7°,

Петрич 12°/7°

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Над планините ще бъде облачно и с валежи от дъжд, над около 1600 метра – от сняг, но по-късно през деня с понижението на температурите границата ще се понижава. Ще духа силен северозападен, по високите и открити части – до бурен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, значителни след обяд по южното крайбрежие. Ще духа до умерен южен вятър, който след пладне ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 11° и 14°, температурата на морската вода е 8° – 9°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене