Христо Калоферов в ЮЗУ: Всичко, което съм научил тук, го ползвам във всекидневната ми работа

„Наученото в ЮЗУ „Неофит Рилски“ ми помага много при реализацията ми в телевизията.“ Това сподели днес пред студенти на университета телевизионният водещ и продуцент Христо Калоферов. Той е поредният бивш възпитаник на ЮЗУ „Неофит Рилски“, който се включва в цикъл от срещи на тема: „Тайната на успеха“, организиран от Кариерния център на благоевградския университет.

Без име

„Въпреки че съм завършил Филмово и телевизионно операторство, в ЮЗУ съм учил и режисура, продуцентство, монтаж и това сега го прилагам при работата ми в телевизията. Всичко, което съм научил тук, го ползвам във всекидневната ми работа. Важно и полезно е да помните какво учите в момента, защото после в живота ще ви бъде лесно“, сподели пред студентите, водещият на новините в национална медия.

„Инатът също помага при реализацията в професията. Важно е обаче да си повярвате първо вие, за да ви повярват и останалите“, посъветва учещите в ЮЗУ Христо Калоферов.

Той разказва накратко професионалният си път започнал от кабелна телевизия в Асеновград и продължил в благоевградска кабелна телевизия.

„Ние в частните медии сме продавачи на истории, разказани добре. Когато си продавач на истории трябва да можеш да накараш зрителя пред екрана да съпреживее това, което му продаваш. Има емоции, през които трябва да пречупиш репортажа си, защото историята се продава благодарение на емоцията, която зрителите пред екрана ще изпитат“, обясни телевизионният водещ пред препълнената зала.

Пред студентите Калоферов разказа, че е избрал тайно от майка си да учи в ЮЗУ вместо в Техническия университет в София, каквото е било желанието на майка му.

„От осем годишен мечтая да съм журналист, да съм водещ, да работя в телевизия. Майка ми обаче не прие добре тази ми идея и след като ме приеха в ЮЗУ близо година не си говорехме, като тя твърдеше че телевизионер къща не храни.

Сега правя това което желая. Няма почивен ден в телевизията. Всичко, с което се сблъскате, което чуете е тема за репортаж, идея за снимки, тема за предаване. Телевизията е отражение на живия живот“, разказа още телевизионният водещ Христо Калоферов.

 

Автор: Станислава Христова, E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене