Благоевградският модел Ал. Богданска се бори с мошеници в социалната мрежа

Благоевградският модел Александра Богданска /сн. 1, 2/ се бори с мошеници в социалната мрежа Инстаграм. Дъщерята на общинския съветник Милан Богдански стана поредната жертва на фалшив профил /сн. 3/ и от вчера стартира агитация сред многобройните си приятели как да й помогнат за парирането на проблема.

6

Фалшификаторът се е нарекъл Никол Джаксън 33 и е „обзавел“ стената си с 4 снимки, на които ясно се разпознава бившата „Мис Национален отбор по баскетбол на България“.

Направата на виртуални профили е широко разпространена негативна практика и във Фейсбук. В повечето случаи дългогодишните ползватели на мрежата нямат ядове и бързо „разжалват“ злосторниците, чиито творения биват докладвани масово от истинските приятели на потърпевшия. Това принуждава модераторите да блокират въпросния профил.

По-трудно е, когато жертвата на интернет тормоза не е имала регистрация в съответната виртуална ниша. Тогава представителите на различните власти вдигат безпомощно рамене, а набеденият пише ли пише рутинни жалби и показания.

8

Единственият изход /освен ако не сте личен приятел или роднина на Марк Зукърбърг/ е създаване на профил в същата социална мрежа и набиране на приятелства, чрез които впоследствие да се докладва и тушира злепоставящата информация.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене