Красимир Роячки: Гласовете за Румен Радев не са гласове за БСП!

Съвсем случайно, без никаква уговорка се срещам с Красимир Роячки, един от най-обичаните общински съветници от ПП „ГЕРБ“ Благоевград. Сядаме в кафене намиращо се близо до нас, за да си поговорим.

С какво настроение и надежда започваш новата година?

– Винаги с оптимизъм, нямаме право да мислим по друг начин, винаги почваме оптимистично. За мене дори не с темповете с които жела да се развива България, но виждам напредък в развитието.

Какви бяха тези кукери, бяха те нападнали много сериозно 😉 Много те обичат в „Грамада“, каква е тая любов към теб?

– По- скоро не е лично, тя е към всеки. Това си е една традиция и може би това една от най- хубавите черти на нашия квартал, че успяхме да запазим българската традиция в квартала. Комшиите си идват на гости най-редовно. Ние сме, като една общност, която се поддържа. Това е една уникална традиция. Не познавам човек, който да живее в Грамада и да не очаква 1- ви повече от новата година.

За вдигането на данъците в Благоевград,  всички общински съветници сте гласували, а негативите обра кмета Камбитов…

– Тия данъци останаха крайно неразбрани. Повишаването на данъка на автомобилите се повишава на най-старите автомобили в града, не се повишава данъка на всички автомобили. Това е така в цяла Европа, по- старите автомобили имат по-висока данъчна ставка. Ако на една Жигула е бил 5 лв. сега става 10 лв.  не е кой знае колко. По целия град тротоарите са задръстени със стари автомобили и собствениците не предприемат нищо, защото той дава 5 лв. на година и колата си стои там и майките с колички не могат да минат. С това увеличение се надяваме да накараме собствениците на стари превозни средства, които стоят по тротоарите да предприемат мерки към тяхното бракуване…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене