ПАВЕЛ ГОЛОВОДОВ С ТРИ ГОЛА! ЦСКА ПОБЕЖДАВА 11 – 0

ЦСКА продължава да чупи рекорди в Югозападната „В“ група. Армейците разгромиха с 11:0 тима на Ботев (Ихтиман) и показаха, че се намират във върхова форма за предстоящите сблъсъци с Берое от турнира за Купата на България. 17-годишният талант Павел Головодов, който в началото на година остана кръгъл сирак след кончината на баща му от рак, вкара хеттрик за 20-ия пореден успех на „червените“ в Югозападната „В“ група. Така на армейците не достигна само едно попадение, за да изравнят свой шампионатен рекорд от далечната 1951 г., когато те побеждават с 12:0 Торпедо (Русе) в двубой от „А“ група.

Резултатът бе открит от Павел Головодов в 8-ата минута. Младокът получи пас с пета от Петър Витанов и след техничен фалцов шут с левия крак от границата на наказателното не остави шанс на Милетко Христов. Секунди по-късно Момчил Цветанов имаше шанс да удвои, но диагоналният му изстрел профуча покрай лявата греда на ихтиманци.

На 2:0 покачи Преслав Йорданов. В 18-ата минута Николай Цветков центрира по земя към тарана на армейците, който се хвърли с шпагат и вкара топката в долния ляв ъгъл на ихтиманската врата. Пет минути по-късно червените бяха близо до трети гол, когато Цветанов намери Йорданов, но нападателят не овладя по най-добрия начин топката на мокрия терен и позволи на стража на Ботев на предотврати опасността.

В 33-ата минута головото шоу в червено продължи. Витанов изведе Цветков, който стреля, топката мина под плонжа на Христов и намиращият се зад него Момчил Цветанов бутна топката в празната врата – 3:0 за ЦСКА.

Футболистите на Христо Янев не спряха дотук и в 43-ата минута отбелязаха ново попадение. Цветков центрира прострелно по земя, играч на гостите не разбра, че Головодов е зад него и пропусна топката, а 17-годишният талант само това и чакаше, за да вкара втория си гол в срещата и четвърти за ЦСКА.

Пет минути след почивката червените бяха близо до пети гол. Цветанов подаде към Йорданов, който шутира, но Христов изби. Последва изстрел на Цветков, но и той не намери целта.

Малко по-късно, в 55-ата минута, все пак логичното се случи и домакините се разписаха за пети път. След отлична атака отляво Цветанов подаде към включилия се Кирил Динчев, който центрира перфектно към Йорданов и таранът вкара отблизо за 5:0.

Осем минути по-късно Павел Головодов оформи своя хеттрик, засичайки центриране отляво на Цветанов. Малко по-късно младокът можеше да се разпише отново, но изпусна очи в очи с вратаря на гостите.

В 71-ата минута резултатът набъбна на 7:0, когато сред голмайсторите се разписа и резервата Костадин Хазуров, оползотворил великолепно подаване на Цветанов. В 74-ата и 75-ата минути ЦСКА вкара нови два гола, дело на резервата Борис Галчев възползвал се от асистенции на Момчил Цветанов. За крилото на армейците това бе четвърта асистенция в мача. В края на срещата пък сред голмайсторите се разписа и новото попълнение на „червените“ Николай Дичев.

С този убедителен успех ЦСКА събра актив от 60 точки и има аванс от осем пункта пред Витоша (Бистрица), който по-рано днес спечели с 3:0 гостуването си на Пирин (Гоце Делчев). Ботев (Ихтиман) е 13-и с 19 точки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене