Първо в Топ Преса: ГЕРБ печели на всички частични избори проведени днес

ГЕРБ спечели изборите в петричкото село Долна Крушица

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Долна Крушица, община Петрич, Митко Тилев спечели убедително частичните избори, проведени днес. За Тилев са гласували 102-ма избиратели, за кандидата на БСП гласовете са 17, а за кандидата на Българска нова демокрация са гласували 30 избиратели.
„Повече от 67% от гласувалите днес предпочетоха кандидата за кмет, издигнат от политическа партия ГЕРБ. За нас това бе очаквано. Тази победа е резултат от новия стил на управление на община Петрич, наложен от новия кмет от ГЕРБ на общината Димитър Бръчков”, коментира общинският ръководител на ГЕРБ-Петрич и народен представител Димитър Танев.
До изборите в село Долна Крушица се стигна след като Аминистративен съд – Благоевград обяви за недействителен избора на кмет на петричкото село Долна Крушица на Борис Тупаров на проведените през миналата година редовни избори. При ръчното броене на изборните книжа се установи, че има разминаване в броя на гласували и намерени бюлетини.

ГЕРБ победи БСП на изборите в село Хвостяне, община Гърмен

С 50,47% ГЕРБ спечели изборната надпревара за кмет на проведените днес частинчни избори в село Хвостяне, община Гърмен. За кандидата на ГЕРБ за кмет на селото Сейхан Ахмедов са гласували 266 избиратели, а за кандидата на БСП – 261. Това ще бъде втори управленски мандат за Сейхан Ахмедов.
„Това е важна победа за ГЕРБ, защото за пореден път ние се изправихме срещу всички останали партии, които обединиха усилията си в подкрепа на кандидата на БСП.
Изборните резултати са признание за извършената работа и оценка, която местните хора дават за досегашната работа като кмет в предишния мандат на Сейхан Ахмедов. „Благодарна съм за добрата работа на структурата, за подкрепата, който имаме от централното ръководство – за подкрепата от зам.-председателя Цветан Цветанов, който винаги се отзовава на срещите с хората в общините със смесено население”, коментира областният координатор на партията и народен представител Даниела Савеклиева.
До изборите в гърменското село се стигна след като на редовните избори през октомври миналата година на балотажа, кандидатите на ГЕРБ и на БСП взеха по равен брой гласове. Това наложи провеждането на извънредни избори.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене