Община Сандански отбеляза празнично 3 март

3 март Сандански

В деня на Националния празник на България – 3 март община Сандански и Народно читалище „Отец Паисий – 1919” почетоха паметта на загиналите за свободата с богата празнична програма.

3 март Сандански 1

Празника започна с дефиле, съпровождано от Общинския духов оркестър, знаменосци и граждани. Община Сандански, общински съвет Сандански, граждани и организации поднесоха венци и цветя в чест на загиналите за свободата на България пред Паметникът на загиналите във войните, а всички присъстващи начело с кмета на общината Андон Тотев почетоха жертвите на свободата с минута мълчание.                 Тържественото отбелязване на Националния празник продължи на централния градски площад. „Днес е денят на нашата историческа памет” бе само част от словото, което произнесе заместник кмета на община Сандански Младен Тимчев след като знамената на РБългария, община Сандански и европейското знаме бяха издигнати под звуците на химна на България.

3 март Сандански 2

Вокална група „Звънче”, Китаро-мандолинния оркестър, Танцов състав „Празник” и др. поднесоха пъстра едночасова програма за събралите се граждани, въпреки дъжда и лошото време. Всеки родолюбив малък зрител получи български трикольор и мартеничка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене