Кметът на Кочериново отличи най-добрите художници в изложба, посветена на Седмицата на гората

Десетки ученици от СОУ „Христо Ботев” и деца от ОДЗ „Ален мак” и техните ръководители присъстваха на награждаването на най-добрите участници в изложбата на тема „Гората и четирите годишни сезона”, организирана по случай Седмицата на гората.

Церемонията се проведе на градския площад в Кочериново, а най-добрите художници получиха награди от кмета на Общината Иван Минков. В изложбата на тема „Гората и четирите годишни сезона” бяха показани 104 рисунки.

При участниците от I до IV клас награди получиха Борислава Николова, Кристияна Кирилова и Добромира Градевска, а при по-големите бяха отличени  Марияна Хлибрям, Младен Чочев, Симона Златина, Теменужка Дингилска, Спасияна Ангелова и Гергана Бангеова.

Специални награди кметът Иван Минков връчи и на деца от ОДЗ „ Ален Мак”, сред които Симона Узунска, Деян Василев и Красимир Йорданов.

За най-активен участник в мероприятията по случай Седмицата на гората бе обявен Васил Далев, които получи голямата награда.

Наградите бяха предоставени от Община Кочериново, Югозападното държавно предприятие, ДГС „Рилски манастир, ДПП „Рилски манастир” и др.

Отбелязването на Седмицата на гората в община Кочериново продължава и утре. Лично министърът на земеделието и храните Десислава Танева ще присъства на организираните в местността „Кирилова поляна” детски игри.

В състезанията, които са в три направления – „Лесовъд за един ден”, викторина на тема „Какво расте и живее в гората?” и „Верни и грешни твърдения”, община Кочериново ще бъде представлявана от два отбора, а община Рила – от един. Отборите на община Кочериново ще се състезават със специални тениски, осигурени от Общината.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене