Социалистите в Кресна номинираха Михаил Миков за лидер на БСП

Първата конференция в страната номинира Миков за председател на БСП на Конгреса

„Изказвам своята благодарност на всички социалисти тук и на кмета на община Кресна Николай Георгиев за направеното както за БСП, така и за спечелване доверието на хората. Вие сте образец за нашата партия”. Това заяви лидерът на левицата Михаил Миков пред първото за страната общо събрание на общинска организация на партията.

Социалистите от Кресна единодушно номинираха Миков за председател на БСП на предстоящия през май 49-и Конгрес. Присъстващите избраха за нов председател на общинската организация в Кресна Петър Олег Петров. В събранието участваха организационният секретар на НС на БСП Станислав Владимиров, кметът на община Кресна Николай Георгиев, членове на ръководството на НС и общински съветници.

Пред събралите се социалисти Михаил Миков очерта картината в страната и категорично заяви, че Кабинетът „Борисов 2“ няма политическа перспектива, по-далечна от сегашния мандат. „Показателно за това е страхът от разпад в управляващата коалиция, защото всичко, което се случва около тях ще доведе именно до техния край”, обясни председателят на БСП. По думите му едни и същи корпорации печелят от експлоатацията на труда на обикновения човек и създават новите политически проекти, появили се през годините.

„Те не защитават интереса на хората и създават големите социални неравенства. Затова е нужно да има по-справедливо облагане на доходите на хората, съобразно техния размер. Защото не може богатият да плаща същите данъци, както борещият се за хляба си беден българин”, подчерта Михаил Миков.

Той засегна правата на хората, които са гарантирани от Конституцията на страната. „Записаното в Конституцията не се изпълнява. Някои дори се опитват да прехвърлят вината върху нея за това, че живеем зле. Не може правото на здравеопазване да е гарантирано за всеки, а да се кара бедният българин, който си плаща здравните осигуровки, да доплаща, за да се лекува, или да чака с месеци”, коментира лидерът на социалистите.

Председателят на БСП продължи с другата наболяла за обществото тема – увеличената възраст за пенсиониране. „Хората си плащат осигуровките, а пенсионната възраст се вдига и много от тях дори не могат да дочакат, за да си вземат първата пенсия”, заяви Михаил Миков. Той бе категоричен, че ако БСП получи достатъчна подкрепа на следващи избори и поеме управлението на страната, ще спре увеличаването на пенсионната възраст. За разлика от политиката на сегашния социален министър Ивайло Калфин, който претендира да бъде част от лява партия, а в същото време участва в дясно управление и именно в увеличаването на възрастта за пенсиониране.

„За да можем да се преборим с тези несправедливости, трябва да бъдем по-единни на национално и местно ниво. В партията текат процеси, които да помогнат БСП да се стабилизира”, каза още лидерът на левицата.  Организационният секретар на БСП Станислав Владимиров също подчерта успеха на левицата в Кресна на Местни избори 2015 – първи резултат сред общините в област Благоевград и един от най-високите в страната. „Добрата организационна работа и добре работещите структури неминуемо довеждат до добри резултати. Затова аз често съм давал за пример постигнатото от настоящия кмет на общината Николай Георгиев и неговия екип”, каза пред събралите се Владимиров.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене