ГЕРБ създава парламентарна комисия за промяна на конституцията

75299-Cvetan-Cvetanov3

Бившият вътрешен министър обеща управляващите да търсят консенсус за провеждането на съдебната реформа, информира БЛИЦ. Цветанов обвърза тази реформа с националната сигурност и борбата по високите етажи на властта и каза, че превенцията и противодействието на посегателствата ще бъдат гарантирани от добра законова рамка.

„Решаването на големите въпроси пред страната ни е свързано не само с физическото оцеляване, но и със запазването на българския дух. Не може да има нито едно добро решение извън контекста на моралното извисяване на нацията”, заяви Цветанов.

Енергетиката, икономиката, здравеопазването, социалната политика, образованието, сигурността, съдебната система и земеделието са приоритетни за законодателната работа на ГЕРБ в оставащите месеци до лятната ваканция.

Цветанов отчете постиженията на правителството, сред които изброи възстановяването на плащанията по всички еврофондове, „забележително стабилизиране на финансовия сектор”, овладяване на кризата с КТБ, спиране на контрабандата и измамите с ДДС, довело до събирането на 1,2 млрд. лв повече от приходните агенции и отчитането на излишък от 250 милиона лева за пръв път от 2009 г. насам. Във външнополитически план според Цветанов най-голямото постижение е това, че България е излязла от международната изолация, в която е бил поставен кабинета „Орешарски”.

В края на извлениято си Цветанов призова депутатите да не се поддават на изкушението да правят агитация за местния вот от трибуната на парламента. „Нека всеки от нас да даде пpиноса си за работещи регионални политики вместо да злоупотребява с висшия законодателен орган, като ораторства в полза на една или друга партийна кампания”, каза Цветанов.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене