За осма поредна година град Гоце Делчев събира състави за Международния ден на танца

И тази година в гр. Гоце Делчев ще  се съберат фолклорни танцови формации, за да отбележат Международния ден на танца, на 23 април. Организатори и домакини на събитието, което ще се проведе за осма поредна година в града, са община Гоце Делчев и Народно читалище „Просвета – 1865” гр. Гоце Делчев, съобщи секретарят на читалището Георги Мишев.1111131116

Според регламента, могат да участват български и чуждестранни фолклорни танцови групи, състави, ансамбли и клубове, които изпълняват автентичен или обработен фолклор. Участниците, които се явяват с автентични или обработени български хора, представят програма с продължителност до 6 минути. Участниците, които се явяват с обработен танцов фолклор, включващ хореография, се представят с танци с общо времетраене до 10 минути.Танците и хората могат да бъдат изпълнени с музикален съпровод на живо или с инструментален запис на CD.
Няма ограничение в броя на изпълнителите, а възрастовото изискване е за танцьори и танцьорки над 16 години.
Редът на явяване на групите ще се определи от организаторите. Участниците във фестивала не заплащат такса за участие. За съставите от страната ще бъде осигурен хотел на преференциални цени.

Съставите трябва да попълнят формуляр за участие, който да изпратят в срок до 15 април 2016 г. на адрес: гр. Гоце Делчев 2900, площад „Гоце Делчев” 1, Народно читалище „Просвета – 1865”, или на e-mail: prosvetagd@abv.bg. За повече информация – 0899 878 078 Георги Мишев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене