„Пирин“(Гоце Делчев) загуби първия си мач от втория полусезон, но даде надежди за по-добро бъдеще

Отборът от града край Места и „Сливнишки герой“ завършиха 1:2 при рестарта на първенството в югозападната „В“ група

Гостите отбелязаха двата си гола още до почивката в рамките на 3 мин., докато през второто полувреме лежаха повече и се стремяха да бавят времето. Двата тима започнаха от различни позиции не само в първенството, където гостите са в челото на трето място, а домакините 13-и, а и при букмейкърите, които определяха сливничани за фаворити. Преди старта на срещата двата тима и публиката почетоха с едноминутно мълчание паметта на Трифон Иванов.

пирин сливнишки герой
Логично с оглед на закъснялата подготовка хората на Венцислав Рангелов започнаха по-уверено и овладяха инициативата, но само 3 мин след първия съдийски сигнал Борислав Шабанов и Любмор Деспотов се сблъскаха и спукаха главите си. Играчътна домакините обаче продължи с бинтован череп, докато играчът на съперника бе изваден принудително. В 9-та мин. Николай Шоколарев сгреши и за малко Александър Александров не го наказа след далечен шут. Малко по-късно пак Александър Александров би опасно, а в 20-та мин. Ангел Маджиров също можеше да огорчи бившите си съотборници, след като при опит да центрира насочи топката към вратата, но Николай Шоколарев с върха на пръстите изби. 5 мин. по-късно Николай Маринов прати топката в наказателното поле, където тя премина през куп от играчи, а стражът на „Пирин“ не внимаваше и резултатът бе открит. В 28-та от ъглов удар Владислав Иванов прати топката в наказателнот поле, където оставеният непокрит Ивайло Марков удвои. Последваха няколко опита на зелено-белите южняци да променят резултата, но без убедителни аргументи като в действията им пролича ефектът от закъснялата подготовка. На няколко пъти  съдийската тройка от Пазарджик начело с Цанко Миндалов пък спря с неадекватни отсъждания опитите на гоцеделчевци да организират резултатни атаки.

пирин гоце делчев сливнишки герой
Три минути след подновяването на играта бранителите на „Сливнишки герой“ изпуснаха Живко Грозданов, който намали резултата, отбелязвайки първия за полусезона гол в актива на зелено-белите. Това даде импулс на играчите на Димитър Крушовски, които си повярваха и притиснаха съперника в собствената му половина. След като нямаха по-сериозна опасност през първото полувреме създадоха няколко реални опасности за гол. При една от тях след шут на Радослав Моллов вратарят Димитър Симеонов се намеси решително малко по-късно. До края гостите не създадоха никаква по-сериозна ситуация за гол пред Николай Шоколарев, а домакините не успяха да отбележат поне изравнителен гол и се разминаха с едната точка в този двубой.  В тази среща играчите на „Пирин“ заслужиха похвалите на феновете, на треньори и ръководители за показания хъс и желание за игра, с които дадоха надежди за по-добро бъдеще на отбора.

В този мач липсваше Костадин Янев, който се завърна в отбора през миналата седмица, но заради закъснялата му подготовка, бе гласувано доверие на младия Николай Шоколарев. Най-вероятно неговото моментно състояние ще бъде преценено в игрова обстановка в края на тази седмица, за когато има предвидена контрола, за която се търсят съперници. „Пирин“ няма двубой във втория пролетен кръг заради липсата на „Локомотив“(София), който в началото на първенството реши да обяви фалит и стартира от четвърта дивизия без 800 хил. лв. задължения към НАП.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене