"Чувстваме се много добре тук, терените са прекрасни, отношението към нас също“, заявиха в един глас малките футболисти.

Трио футболни таланти от Украйна намериха пристан в школата на братя Тушеви в Сандански

Трио футболни таланти от Украйна намериха пристан в школата на братя Тушеви в Сандански. Костя, Саша и Диня са възпитаници на академията на „Черноморец“ /Одеса/ и докато трае войната в родината им, ще тренират с връстниците си от „Спорт Вилаж“ в курортния град.

„Чувстваме се много добре тук, терените са прекрасни, отношението към нас също“, заявиха в един глас малките футболисти. До няколко дни се очаква да пристигнат още украински деца от друг тамошен клуб „Нива Виниция“.

„Наши партньори от Украйна, с които работим отдавна, се свързаха с нас и предложиха да приемем тези момчета в академията ни. Чухме се и с техния треньор в Одеса и ето ги тук. Вече направиха първите си тренировки и се приобщават бързо към обстановката. Познаваме се с тях от съвместното участие на двата клуба на турнира в Несебър. Намерихме общ език с Костя, който е вратар и с него ще работя аз персонално. Другите двама, които са флангови нападатели, ще бъдат под ръководството на колегата Марио Хаджиев“, разказа подробностите основателят на „Спорт Вилаж“ Йордан Тушев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене