Абитуриенти от Икономиката в Петрич приети за студенти в УНСС след спечелено национално състезание

Николая Ячева, Иво Калинов и Христина Мариова от 12 „а” клас на Професионална гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” в Петрич са вече сигурни студенти в УНСС, след като спечелиха националното състезание по икономикс, а сертификати им връчи лично ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев.

Националното състезание по икономикс за средношколци се проведе на 13 февруари в Тестовия център на УНСС. На церемонията в зала „Тържествена“ проф. д-р Огнян Симеонов, председател на Асоциацията на икономическите училища в България, приветства победителите в състезанието и изрази увереност, че през следващите години те ще покажат успехи и като студенти от университета.

Според приетия регламент на тях им се признава оценка „Отличен” /6.00/ за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в УНСС за поднаправление „Икономика, общество и човешки ресурси” за учебната 2016/2017 г. и 2017/2018 г., в зависимост от това дали сега са в ХІ или ХІІ клас.

Директорката на икономическата гимназия в Петрич София Рускова бе изключително щастлива от успеха на възпитаниците на училището, което стана училище на 2015 година в Пиринско от конкурса „Любим учител”, организиран от вестник „Струма“ и Министерството на образованието.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене