Съдът в Гоце Делчев разтрогна 9-годишен фиктивен брак между гърменка и индиец

Районният съд в Гоце Делчев прекрати фиктивен брак между жена от Гърмен и индийски гражданин. Бракът между двамата „съпрузи“ продължил цели 9 години и чак сега разводът е поискан от гърменката, която пък от години живее в Белгия.

Според исковата молба, двамата са сключили граждански брак на 17.12.2007 г. в Индор, Индия. За това е бил съставен акт за граждански брак и в Република България – № 3042 от 29.08.2008 г. в София, район Люлин.

В исковата си молба жената изтъква, че е настъпило дълбоко и непоправимо разстройство на брака им, че от него нямат родено дете, че никога не са имали семейно жилище, никога като нормални съпрузи не са разчитали един на друг за каквато и да било финансова помощ, както и че двамата не ги свързва абсолютно нищо, защото вече отдавна не се виждат, не се чуват по телефона и не знаят нищо един за друг, пише Инфорежа.

Гърменската съпруга Т.К.К. на 39-годишния индиец С.С.Р. по време на делото заявила, че няма никаква представа къде точно живее той, като изразила предположение, че той може още е в Индия. Тя обаче също не живее постоянно в България и по-голямата част от живота й преминава в Белгия, където се е установила, живее и работи.

Според нея бракът им е съществувал само формално. Двамата нямат придобито по време на брака движимо и недвижимо имущество и тя няма никакви претенции към индиеца за издръжка, като поема и всички разноски по развода.

Индийският гражданин не се е явил на бракоразводното си дело в Гоце Делчев. Вместо него като особен представител в съдебното заседание се е явила адвокат Блага Белчева от Благоевград.

Така по смисъла на закона и събраните доказателства, Районният съд в Гоце Делчев прекрати фиктивния брак между Т.К.К. от Гърмен и С.С.Р. от Индия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене