Слънце през деня, валежи привечер

Днес преди обяд все още в източните райони ще има превалявания, докато започналото над Западна и Централна България разкъсване и намаление на облачността ще продължи. През деня вятърът ще се ориентира от изток-югоизток и ще бъде слаб. Привечер в южните райони отново ще започнат превалявания от дъжд. Максимални температури между 8° и 13°, в София около 11°. През нощта превалявания ще има на повече места в страната.

Благоевград 13°/,

Банско 11°/2°,

Разлог 11°/2°,

Дупница 11°/1°,

Кюстендил 12°/,

Перник /0°,

За Гоце Делчев максималната температура днес ще e 15°, а минималната 5°,

Сандански 13°/4°,

Петрич 13°/4°

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца – през деня ще остане без съществена промяна, но привечер ще започне да се понижава.

Над планините облачността временно ще намалее до слънчево. Ще духа умерен и силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – плюс 2°. 

Над Черноморието ще има значителна облачност, до обяд със слаби превалявания от дъжд. След временно спиране, привечер по южното крайбрежие отново ще започнат превалявания. Максималните температури ще са между 7° и 11°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене