В две секции ще гласуват жителите на гърменските села Хвостяне и Крушево на кметските избори през март

Общинската избирателна комисия в Гърмен с председател адвокат Катя Кардашева вече усилено работи по подготовката за произвеждането на нови избори за кмет на с. Хвостяне и частичен избор за кмет на другото гърменско село Крушево, насрочени с указ на президента Росен Плевнелиев за 13-и март.

В изборния ден в двете села Хвостяне и Крушево ще бъдат разположени по една избирателна секция. Според решение на ОИК, секционната избирателна комисия в Хвостяне, която е под № 21, ще е съставена от 9 членове, като в това число влизат председателят и секретарят.

Под № 11 ще е разположената в Крушево СИК, в която според решението на ОИК членовете заедно с председател и секретар са общо 7 на брой.

За днес от 18 часа е насрочено ново заседание на ОИК-Гърмен за приемане на решение относно регистрацията на партии за кметските избори в Хвостяне и Крушево.

За подпомагане дейността на ОИК, свързана с провеждането на нов избор за кмет на Хвостяне и частичен в Крушево, предложението на ОИК към кмета на общината Минка Капитанова е да подпише договор със Стойко Иванов Кременлиев, който да бъде нает като специалист – технически сътрудник към ОИК.

Заповедта на наетия технически сътрудник Стойко Кременлиев ще бъде в сила от 23.01. до 7 дни след обявяването на окончателните резултати от двата избора.

До повторния вот в село Хвостяне се стигна след като на балотажа миналата есен двамата опоненти – досегашният кмет Сейхан Ахмедов от ГЕРБ и Баадин Хюсеин от ДПС, приключиха изборната надпревавара с равни резултати – 249 на 249 гласа.

Провеждането на частични избори в другото гърменско село пък се наложи заради смъртта на избрания на редовния вот управник Юлиян Качариев, който почина буквално седмици след като положи клетва.

В момента и в двете населени места длъжността кмет изпълняват временно изпълняващи длъжността до провеждането на назначените с указ на президента за 13-и март избори в двете населени места.

Имената на мераклиите да управляват гърменските села Хвостяне и Крушево ще станат известни след 13 февруари, когато ще бъдат регистрирани в Общинската избирателна комисия.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене