Снегът стигна до Пиринско в Световния ден на снега

Дъждът, който вали от сутринта в Благоевградска област, в ранния следобед вече премина в сняг. В м. Предела на пътя за Банско вече има натрупана снежна покривка от няколко сантиметра, но пътят е почистен. Другата важна пътна артерия към българо-македонския ГКПП Станке Лисичково също е заснежена, но засега няма проблеми с движението на автомобилите. Все още снегът не натрупва бързо солидна покривка, заради температурите, които още не са паднали драстично. В района на Петрич и Сандански вали дъжд и пътищата са мокри и хлъзгави, пише „24 часа“.

Очакванията са в края на деня и през нощта снегът да достигне и най-южната точка на страната, а температурите да паднат под нулата, което ще доведе до заледявания.

От областната управа обясниха, че е създадена организация за бърза реакция при евентуална криза. До момента няма постъпили сигнали за критични ситуациии и сериозни инциденти. 

Силен сняг вали в Пирин за радост на скиорите и туристите, които днес окупираха пистите над Банско по повод Световния ден на снега. „Метеоролозите се оказаха прави и познаха, че точно в този ден, снегът ще зарадва любителите на зимните спортове“, коментираха банскалии, които с нетърпение очакваха първата за сезона солидна снежна покривка.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене