5 лв. за възрастни, 3 за ученици и студенти цените на билетите в новия закрит плувен басейн в Благоевград

Управителката на басейна В. Атанасова на новото си работно място

5 лева за възрастни, 3 за студенти, ученици, пенсионери и 2 лева за деца под 7-годишна възраст са цените на билетите в новия закрит плувен басейн. Таксата е за 1 час престой, а модерното плувно съоражение с температура на водата 27 и на въздуха 29 градуса работи всеки ден от 6 часа сутринта до 21 ч. вечерта.

„Смятам, че цените са приемливи и съвсем нормални. Ние сме направили предложение, предстои днес следобед да разговаряме и с кмета на Благоевград Ат. Камбитов“, коментира управителката на басейна Валентина Атанасова в първия си работен ден – 11.01. /понеделник/, а в късния следобед обяви вече утвърдените такси. Основателката и председателка на ПК „Пирин“ подчерта, че ползата от басейна е безспорна, като освен от граждани и гости на Благоевград в него ще се провеждат състезания и спортноподготвителна дейност.

В басейна вече работят общо 10 човека персонал – касиер, охрана, треньори, спасители. „Към момента имаме двама спасители, ще бъдат назначени още двама. Не съм сигурна точно колко е заплатата им – 450 или 480 лв., днес ще преглеждам трудовите договори“, каза още В. Атанасова.

Вчера репортер на вестник „Струма“ се срещна и с директора на намиращото се в непосредствена близост до новия басейн 8-мо СОУ „Арсени Костенцев“. Ръководителят на учебното заведение Сергей Биров обяви, че има идея за разкриване на паралелка по плувни спортове.

„Обсъждаме този въпрос. Вчера разговарях и с В. Атанасова. Темата ше бъде дискутирана и на педагогически съвет. Естествено, всичко това трябва да бъде съгласувано с институциите. Знаете, че от 1 август влиза в сила и новият Закон за предучилищно и училищно образование. Предстои да се запознаем и с новите държавни образователни стандарти. Трудно ми е да кажа кога ще бъде разкрита спортна паралелка, но след като това прекрасно съоръжение се намира буквално в двора на училището, защо да не се възползваме”, изтъкна директорът и даде заявка, че 8-мо СОУ може да се превърне в първото учебно заведение в областта /с изключение на Спортното училище в Сандански/, извършващо специализирана подготовка по вид спорт.

„Освен това вместо физическо възпитание часовете по ЗИП и СИП могат да включват плуване и водни спортове, например ватерпол”, каза директорът на благоевградското училище.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене