Премиерът Б. Борисов отговори на „Отвореното писмо“ на кметовете от „Аскер“ – Петрич със спешна проверка: Няма нарушения, депутатски син и съветници – невинни

След скандалното отворено писмо на кметовете от петричко, обединени в сдружение „Аскер“, които поискаха намесата на премиера Бойко Борисов в разследване на афери със земи и еврофондове и посочиха като основни аферисти синът на депутата от ГЕРБ Д. Танев, както и съветници от обкръжението му, премиерът Борисов разпоредил незабавна проверка.

След повече от месец работа в службата по земеделие и разглеждане на едно по едно на посочените от кметовете далавери, се оказа, че синът на Танев не е погазил закона, проектите, в които е участвал са „чисти“ от всякакви съмнения за злоупотреби. Преди няколко дни резултатите от проверката бяха връчени на лицата, описани в Отвореното писмо и последва жалба от депутата Танев за опетняване на името му.

В продължение на два дни подписалите се под Отвореното писмо се призовават в полиция и прокуратура за разпити. По време на разследването се оказа, че голяма част от тях, дори по-голямата, не са подписвали подобно писмо и някой е фалшифицирал подписите им.

Съмненията паднаха върху едно лице, чието име няма да съобщим докато проверката не приключи. Очаква се, обаче, един интересен съдебен процес с 35 подсъдими, точно толкова колкото са се подписали под писмото, уличаващо известни хора в Петрич в крупни афери. Следим случая!

П. Петрова/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене